Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στο Αφγανιστάν με την «Μητέρα όλων των Βομβών».


Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στο Αφγανιστάν με την «Μητέρα όλων των Βομβών», την μεγαλύτερη μη πυρηνική βόμβα – Πρόβα επίθεσης εναντίον της Β.Κορέας?


Τη μεγαλύτερη τους μη πυρηνική βόμβα έριξαν οι ΗΠΑ, GBU-43/B (Massive Ordnance Air Blast Bomb – MOAB), σε μια πρόβα επίθεσης εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Βόρειας Κορέας. 


Χαρακτηριστικό είναι ότι ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την είδηση, η πρεσβεία της Βόρειας Κορέας από την Μόσχα έβγαλε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αν οι ΗΠΑ επιτεθούν στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας, τότε θα υπάρξουν μαζικά αντίποινα!Ο βομβαρδισμός έγινε στην επαρχία Νανγκαρχάρ του Αφγανιστάν με το Πεντάγωνο να το επιβεβαιώνει.

Στόχος ήταν σήραγγα του ISIS στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Η συγκεκριμένα βόμβα έχει ισχύ όσο 23 πύραυλοι Τόμαχοκ και αποκαλείται «η μητέρα όλων των βομβών».

Η ακτίνα της έκρηξης πιστεύεται πως έφτασε τα 300 μέτρα.

Η βάρους 9.525 κιλών βόμβα χτύπησε στην επαρχία του Achin της περιφέρειας Nangarhar στο ανατολικό Αφγανιστάν.


Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την χρήση της ΜΟΑΒ και βρίσκεται στην διαδικασία εκτίμησης των ζημιών.


Ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγός John Nicholson, συμφώνησε στην χρήση της σύμφωνα με πηγές του CNN.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου, Άνταμ Σταμπ, η ρίψη της βόμβας έγινε από αεροσκάφος MC-130.

H USAF ανέπτυσσε την συγκεκριμένη βόμβα από το 2003 αλλά δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ μέχρι στιγμής στην μάχη μέχρι σήμερα στις 7 το απόγευμα τοπική ώρα.

Η ΜΟΑΒ έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να προσβάλει στόχους που βρίσκονται υπό το έδαφος.

Η ρίψη της βόμβας έγινε λίγες ημέρες μετά τον θάνατο ενός Αμερικανού στρατιώτη ο οποίος πολεμούσε εναντίον του ISIS, δήλωσε στρατιωτικός αξιωματούχος στο Fox News.

H GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast θεωρήθηκε το πιο ισχυρό μη πυρηνικό όπλο που είχε αναπτυχθεί τη στιγμή της δημιουργίας της.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, είναι η πρώτη φορά που αυτού του είδους η βόμβα χρησιμοποιείται σε μάχη.
ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στο Αφγανιστάν με την «Μητέρα όλων των Βομβών», την μεγαλύτερη μη πυρηνική βόμβα – Πρόβα επίθεσης εναντίον της Β.Κορέας

ΠΗΓΗ

0 σχόλια