Περί Τουρκίας και επόμενη μέρα του Αλέξανδρου Νίκλαν

                                                       πηγή φωτό -- uludagsozluk.com



Με νοθεία , με μειωμένης ισχύος αποτέλεσμα , με πολωμένη χώρα, με ό,τι και αν παρατηρούμε ως τρίτοι εκτός συνόρων τη Τουρκία, εκείνο που μένει να δούμε είναι ο έλεγχος της πραγματικότητας (reality check) όπου φανερώνει πλέον τον απόλυτο έλεγχο του Ερντογάν στην Τουρκία και την φανερή μετατροπή της σε μια Κοσμική Ισλαμική Προεδρική Δικτατορία (sic) ακριβώς δίπλα μας.



Αυτό σημαίνει πώς κάθε δράση και λειτουργία του κράτους με απόλυτη εξουσία στο πρόσωπο Ερντογάν που επιλέχθηκε με "δημοκρατικό τρόπο", αντικατέστησε το "δημοκρατικό καθεστώς" προ Ιουνίου του 2016 , με το Ισλαμικό καθεστώς του Μιλέτι του 2017.

Το τι σημαίνει αυτό για εμάς, δεν θέλει και φαντασία. Μπορεί άμεσα να μην είμαστε προτεραιότητα και να εστιάζει σε μειονότητες εντός χώρας που θα υποστούν μαζικές εκκαθαρίσεις (να είμαστε σίγουροι για αυτό) αφού φαντασιώνεται ήδη θανατικές ποινές (ίσως και "λευκά κελιά" ) , όμως η Ελλάδα παραμένει στο μυαλό του Τούρκου Ερντογάν ως έδαφος που αποσχίστηκε με ευθύνη της Δύσης και των Γκιαουρηδων και πρέπει να γυρίσει στην "μαμά Τουρκία" (δικά του λόγια).

Εμείς ως έθνος-κράτος-χώρα πρέπει να ξυπνήσουμε από τον πανηλίθιο λήθαργο που θεωρεί πώς με ανοχή και υπομονή μπορεί να ξεπεράσει προβλήματα και να αυξήσουμε τόσο την ικανότητα αποτροπής όσο και τις ωφέλιμες συμμαχίες απέναντι στην Τουρκία. Διαφορετικά , όπως και με το ήσσονος σημασίας θέμα των F35 , θα βρεθούμε να κυνηγούμε εξελίξεις και καταστάσεις.

Η χώρα πρέπει πρώτα από όλα να αναδείξει το πολιτισμικό της στοιχείο αποδυναμώνοντας κάθε άλλη επιρροή από ξένες προσπάθεις (βλ. εκπαίδευση σε Θράκη) ενώ παράλληλα να αναπτύξει στρατιωτικά στοιχεία μηδενικού ή ελάχιστου κόστους (βλ. εφεδρεία και Παλαϊκή άμυνα) αποτινάσσοντας κάθε ιδεολογική αγκύλωση που φρενάρει μια προστασία του έθνους. Ας μην ξεχνάμε πώς χωρίς έθνος-κράτος που λέγεται Ελλάδα, ούτε ελευθερία θα υπάρχει, ούτε ιδεολογία.... εκτός και αν νομίζουν κάποιοι πώς αυτά θα είναι δυνατόν με Τούρκους να έχουν κυριαρχήσει.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας

http://www.geopolitics.com.gr/
thumbnail
About The Author

0 comments