Ξεκίνησε επιχείρηση τουρκικών δυνάμεων στην Τούντσελι κατά του PKK



Συντονισμένη επιχείρηση των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας ξεκίνησε την επαρχία Τούντσελι της Τουρκίας κατά των Κούρδων αυτονομιστών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μια εκστρατεία που συνδέεται με τη λήξη της χειμερινής περιόδου στην περιοχή.



Συμμετέχουν μονάδες ασφαλείας και πληροφοριών και με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών προσπαθούν να ανιχνεύσουν στόχους του PKK


Στην επιχείρηση, όπως σημειώνει το πρακτορείο Doğan συμμετέχει ειδική ομάδα που έχει εκπαιδευθεί  για εξουδετέρωση δραστών σε τρομοκρατικές επιθέσεις και η οποία διαθέτει όλα τα μέσα.

Η επιχείρηση άρχισε από χθες το πρωί,  καθώς οι μυστικές υπηρεσίες είδαν κινήσεις των Κούρδων ανταρτών με τον ερχομό της άνοιξης,  προς την περιοχή  της κοιλάδας Κουτούντερε της Τούντσελι.

Στην τοποθεσία έφθασε με ελικόπτερο σε απόκρημνο σημείο και ομάδα ειδικών επιχειρήσεων του στρατού η οποία θα ανιχνεύσει τα περάσματα για παγίδες εκρηκτικών μηχανισμών από τους αντάρτες.

Ήδη, σημειώνει το δημοσίευμα έχει εντοπιστεί καταφύγιο των ανταρτών  που περιείχε εκρηκτικά υλικά, μπαταρίες, καλώδια,  γεννήτρια,  σωλήνες για εκτόξευση πυρομαχικών κ.α.
--

thumbnail
About The Author

0 comments