Η Νέα Ευρώπη ξεκινάει από τη Θράκη.

Γράφει ο Αλέξανδρος ΚαρακασίδηςΕταιρείες φυσικού αερίου από τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία έχουν συμφωνήσει ένα νέο αγωγό φυσικού αερίου στα Βαλκάνια του έργου για τη νέα σύνδεση φυσικού αερίου μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ελλάδα - ICGB, που εντάχθηκε στο σχέδιο για την κατασκευή ενός «κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου».
Για το έργο υπέγραψαν οι εταιρείες φυσικού αερίου της Βουλγαρίας (Bulgartransgas), της Ελλάδας (ΔΕΣΦΑ), της Ρουμανίας (SNTGN Transgaz) και της Ουγγαρίας (FGSZ).
Η ιδέα του «κάθετου Διαδρόμου» γεννήθηκε στα τέλη του 2014.

Προγραμματισμένες χωρητικότητες είναι μεταξύ 3 και 5 δισ Cu μέτρα ετησίως και στόχος η προμήθεια φυσικού αερίου από την Ελλάδα προς τα βόρεια στη Ρουμανία.


H Bulgarian Energy Holding εξετάζει να ενταχθεί στο σχήμα κατασκευής τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην ελληνική πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Στις 18 Ιουλίου έγινε η συνάντηση (μια πρώτη συνάντηση) μεταξύ Βουλγαρίας και Αιγύπτου σχετικά με την προμήθεια φυσικού αερίου από την Αίγυπτο και με τον Murat Heydarov, Διευθύνων Σύμβουλο της «Sokar Βαλκανίων», θυγατρική της κρατικής εταιρείας πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν Sokar.


Η Περιφέρεια Αν Μακεδονίας και Θράκης είναι πια στο επίκεντρο του ενεργειακού σχεδιασμού της Νέας Ευρώπης. Οι συναντήσεις τόσο στη Βουλγαρία όσο και στην Τουρκία με συγκεκριμένους ανθρώπους είναι πολύ σημαντικές.
Η Θράκη κτίζει το μέλλον της....geopolitics & daily news

0 σχόλια