Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη η κάμψη της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη

Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ήταν η πτώση που σημειώθηκε τον Ιούνιο στη βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη, καθώς μειώθηκε η παραγωγή κεφαλαιουχικών και διαρκών καταναλωτικών αγαθών μετά την κατακόρυφη άνοδο που είχε αναφερθεί το Μάιο.
Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη πτώση αναφέρθηκε σε Ιρλανδία και Μάλτα, ενώ πτωτικά κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή και στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Αντίθετα, ανοδικά κινήθηκε σε Ιταλία και Ολλανδία.
Συνολικά για τις 19 χώρες - μέλη της ζώνης του ευρώ, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,6% τον Ιούνιο σε σχέση με το Μάιο, ενώ σε ετήσια βάση παρουσίασε άνοδο 2,6%.
Η παραγωγή σε κεφαλαιουχικά αγαθά, όπως μηχανές, μειώθηκε κατά 1,9% μετά την άνοδο κατά 2,2% που είχε σημειωθεί το Μάιο, ενώ η παραγωγή διαρκών καταναλωτικών αγαθών υποχώρησε κατά 1,2%, τον Ιούνιο, έναντι της ανόδου 1,4% που είχε παρουσιάσει το Μάιο.
Σημειώνεται πως η Eurostat αναθεώρησε τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή του Μαΐου, εκτιμώντας πως σε μηνιαία βάση η άνοδος διαμορφώθηκε στο 1,2% και σε ετήσια στο 3,9%.

liberal
thumbnail
About The Author

0 comments