ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ





«Οι μεγάλες και οι μικρές ήττες του Ελληνισμού οργανώνονται και οργανώθηκαν στην Αθήνα».

«H Eλλάδα έχει μπει σε καθεστώς Ιμίων από την πολιτική τάξη, χωρίς να πέσει τουφεκιά.
Θα σβήσει η χώρα σε λίγα χρόνια. Να μην εκπλησσόμαστε γι’ αυτό!!!»                                                    


Γιώργος Κοντογιώργης



Όταν ο Ιστορικός του μέλλοντος θα γράφει την ιστορία των ημερών που ζούμε , θα καταγράψει  τα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, σαν την αφετηρία του νέου ιστορικού κύκλου στον οποίο εισήλθε ο ελληνισμός, εν μέσω γεωπολιτικής καταιγίδας και κινδύνου πολεμικής σύρραξης με την Τουρκία, και τούτο διότι , τα δύο αυτά συλλαλητήρια σηματοδότησαν τον θάνατο της άρχουσας πολιτικής τάξης της χώρας.
Μετά την διαπίστωση από τον κυβερνώντα Αριστερο-Δέξιο συνασπισμό ότι, το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας, που είχε συμφωνήσει, με Γερμανία και Αμερική,  ως αντάλλαγμα βοήθειας για την «καθαρή έξοδο»,  προσέκρουσε στις λαοθάλασσες που ξεχύθηκαν στους δρόμους και στην αντίδραση του νεοπαγούς πλειοψηφικού πατριωτικού μετώπου, έθεσε σε ενέργεια τα δύο άλλα αφηγήματα που του απέμειναν για την πολιτική του επιβίωση, δηλαδή του αφηγήματος ότι η «πρώτη φορά αριστερά» δεν είναι διεφθαρμένη,  σε σχέση με τους πολιτικούς της αντιπάλους, και του αφηγήματος της «καθαρής»  εξόδου στις αγορές μετά τον Αύγουστο του 2018.
Έτσι την αμέσως επόμενη ημέρα του συλλαλητηρίου της Αθήνας, πανικόβλητη η κυβέρνηση, έβγαλε στην φόρα και μάλιστα βεβιασμένα και πρόωρα, το σκάνδαλο της Novartis, με κατηγορούμενους 8 πρώην υπουργούς και 2 πρώην πρωθυπουργούς, προκειμένου να διασωθεί από την επερχόμενη πολιτική καταστροφή, αν και γνώριζε ότι  τα αδικήματα για τα οποία τους κατηγορούσε ήταν παραγεγραμμένα, μόνο και μόνο για να σύρει την μείζονα αντιπολίτευση, ως κατηγορούμενη, ενώπιον της Βουλής και του Ελληνικού λαού και να αποκομίσει πολιτικό κέρδος από την φθορά που θα της προκαλούσε.
Η αντίδραση της μείζονος αντιπολίτευσης και των κατηγορούμενων πρώην υπουργών και πρωθυπουργών ήταν λυσσαλέα, φθάνοντας στο σημείο να υποβληθούν και μηνύσεις εναντίον του Τσίπρα, του Παπαγγελόπουλου και των προστατευόμενων μαρτύρων, και να εκστομιστούν ύβρεις και  απειλές   για την αποκάλυψη των σκανδάλων της κυβερνητικής συμπαράταξης. Στο πλαίσιο μάλιστα της αντεπίθεσης της μείζονος αντιπολίτευσης κατατέθηκε αίτηση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής κατά του Π. Καμμένου για  την υπόθεση με την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, καθώς και κατά των Π. Κουρουμπλή  Α.Ξανθού και Π.Πολάκη για την φαρμακευτική δαπάνη, ενώ ήρθε ξαφνικά στο φως η επιδότηση ενοικίου που ελάμβαναν κοινοβουλευτικά και  εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης , που οδήγησαν στην παραίτηση της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνιας Αντωνοπούλου και του Υπουργού Οικονομίας και ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Ο αλληλοσπαραγμός της άρχουσας πολιτικής τάξης και η σήψη που αναδύεται ένθεν κακείθεν,  οδηγεί αφενός στην συνολική κατάρρευση της κομματοκρατίας μπροστά στα μάτια του λαού, μέσα σε μια δυσωδία σκανδάλων και διαφθοράς και αφετέρου  στην απαξίωση και του δεύτερου αφηγήματος της κυβέρνησης περί  ηθικού πλεονεκτήματος της πρώτη φορά αριστεράς, αφού η μη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τους Π.Καμμένο- Π. Κουρουμπλή – Α.Ξανθό και Π.Πολάκη λόγω κυβερνητικής πλειοψηφίας , ουδόλως τους καθαρίζει στα μάτια της κοινωνίας , από το στίγμα της διαφθοράς.
Τέλος κατέρρευσε και το τρίτο αφήγημα της κυβέρνησης περί καθαρής εξόδου στις αγορές, αφού η εποπτεία μετά το τέλος του μνημονίου και η υπό όρους ελάφρυνση του χρέους είναι τα δύο σημεία που σκιάζουν την εικόνα της καθαρής εξόδου, ενώ βαριά σύννεφα από τις διεθνείς χρηματαγορές σκιάζουν τους πανηγυρισμούς  της κυβέρνησης, μετά την απόφαση των ΗΠΑ για την αύξηση των επιτοκίων, αφού θα οδηγήσει αναπόδραστα και στην αύξηση των επιτοκίων δανεισμού  των αγορών, στις οποίες θα καταφύγει η χώρα μετά την έξοδο από τα μνημονιακά προγράμματα για να καλύψει τος δανειακές της ανάγκες.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά , και ενώ η κομματοκρατία ομφαλοσκοπούσε, αλληλοκατηγορούμενη για το ποιος είναι ο λιγότερο διεφθαρμένος,  απασχολούμενη με το άθλημα της συλλογής ψηφαλακίων για την πολιτική της επιβίωση, πλάκωσε ο Ερντογάν, ο οποίος,  προσέβαλε τα ελληνοτουρκικά σύνορα σε όλο το μήκος τους, από την Κύπρο έως την Θράκη καταφέρνοντας τακτικές νίκες και στα τρία επεισόδια που δημιούργησε από τις 9/2 μέχρι και την 1/3/2018.
Ειδικότερα, το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου, πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού,  παρεμπόδισαν το ιταλικό γεωτρύπανο SAIPEM 12000 να πάει στο οικόπεδο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ, απειλώντας το με βύθιση  , ενώ ένα από τα τουρκικά πολεμικά πλοία κατευθύνθηκε προς το SAIPEM 12000, προκαλώντας πανικό στον καπετάνιο του.  Το ίδιο συνέβη και την 23η Φεβρουαρίου όταν το ιταλικό γεωτρύπανο SAIPEM 12000 επιχείρησε πάλι να προσεγγίσει το οικόπεδο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ.
Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου η τουρκική ακταιωρός UMUT χτύπησε με την πλώρη το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος 090 «Γαύδος», με 27 άτομα πλήρωμα, που βρισκόταν σε περιπολία στην περιοχή των Ιμίων, προκαλώντας υλικές ζημιές, με προφανή στόχο να την βυθίσει και να προκαλέσει ναυτικό επεισόδιο στο Αιγαίο, στην γκρίζα ζώνη των Ιμιων, που αποφεύχθηκε την ύστατη στιγμή από τον Έλληνα  καπετάνιο . Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 17 Ιανουαρίου τουρκικό σκάφος της ακτοφυλακής, που βρισκόταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, «ακούμπησε» την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος», η οποία έκανε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή των Ιμίων.
Τέλος , την Πέμπτη 1η Μαρτίου δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς, που διενεργούσαν περιπολία στη δασική περιοχή των Καστανιών Έβρου, συνελήφθησαν από την Τουρκική στρατοφυλακή,  επειδή φέρονται  να εισήλθαν σε τουρκικό έδαφος, και οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, προσωρινά κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας για ποινικούς κρατουμένους. Τα καταγεγραμμένα παρόμοια περιστατικά –και από τις δύο πλευρές των συνόρων– επιλύονταν κατά κανόνα στο παρελθόν σε επίπεδο διοικητών περιοχής.
Και στα τρία αυτά περιστατικά , τόσο η Ελληνική κυβέρνηση , όσο και η μείζων αντιπολίτευση , αφενός αιφνιδιάστηκαν από την αλλαγή της στάσης της Τουρκίας και τις προκλητικές της ενέργειες, αφετέρου  αρκέστηκαν σε ανακοινώσεις και δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση,  περί παραβιάσεως από την Τουρκία διεθνών συνθηκών και της νομιμότητας , χωρίς απολύτως καμία ουσιαστική ενέργεια,  που να δείχνει την ύπαρξη στρατηγικής πρόβλεψης και τακτικής αντιμετώπισης της επιθετικότητας της γείτονος.
Σε  μια ιστορική συγκυρία  που  στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου μαίνεται μια σύγκρουση γιγαντιαίων ενεργειακών και γεωπολιτικών συμφερόντων ,   την στιγμή που η μοιρασιά των ζωνών επιρροής στη Μέση Ανατολή που έγινε με την γαλλοβρετανική συμφωνία για τη Μέση Ανατολή του 1916, η οποία αποτυπώθηκε στον χάρτη Sykes-Picot,  καταστράφηκε από την δράση του Isis στην περιοχή και πλέον προχωράμε για την επαναχάραξη συνόρων και σφαιρών επιρροής στο γεωπολιτικό κέντρο της γης, την ώρα που η Τουρκία με την ηγεσία του Ρ.Τ. Ερντογάν είναι σταθερά προσανατολισμένη στην επανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και στην ανάληψη ηγετικού ρόλου στον Μουσουλμανικό κόσμο, την ώρα που στην  Τουρκία παρατηρείται σταθερή πληθυσμιακή αύξηση καθώς και δημιουργία δικής της πολεμικής βιομηχανίας, την ώρα που η Τουρκία προσχωρεί στον άξονα Ρωσσίας – Ιράν και προελαύνει με την άδεια και τις ευλογίες της Ρωσσίας και την ανοχή των ΗΠΑ στην  βόρεια Συρία, την ώρα που η Τουρκία υπογράφει 38 συμβάσεις προμήθειας πολεμικού υλικού από την Γερμανία , την ώρα που η Τουρκία διαπραγματεύεται την αγορά ρωσικών πυραύλων S-400 από την Ρωσία, η Ελληνική πολιτική άρχουσα τάξη αρκείται,  στο να παραμένει "ψύχραιμη" και να βάζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να βγάζει διαλέξεις περί Διεθνούς Δικαίου και νομιμότητας, σαν απάντηση στις ενέργειες του Ερντογάν και να αποκοιμίζει τους Έλληνες πολίτες, αποπροσανατολίζοντας τους από την επερχόμενη εθνική συμφορά. 
Από την στιγμή που η Κύπρος και η Ελλάδα προχωρούν στην διαδικασία έρευνας και εξόρυξης των υδρογονανθράκων, που βρίσκονται στην ΑΟΖ της δικαιοδοσίας τους,  η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να τις προσβάλλει και τις δύο, αφού ο στρατηγικός στόχος της Τουρκίας να καταστεί περιφερειακή δύναμη περνάει αποκλειστικά και μόνο μέσα από την ενεργειακή της αυτάρκεια, την οποία μόνο μέσα από την μοιρασία της ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου μπορεί να αποκτήσει.
Και για να δικαιούται ποσοστό από τα ενεργειακά αποθέματα της Ελληνικής ΑΟΖ, θα πρέπει με πολεμική επιχείρηση να διεισδύσει στην Ελληνική ΑΟΖ,  καταλαμβανοντας κάποια νησιά κλειδιά, ώστε στην συνέχεια να σύρει την Ελλάδα σε διαπραγμάτευση με την παρέμβαση και την συνεργασία των μεγάλων Δυνάμεων.
Ο Ερντογάν, με τα τρία επεισόδια που έστησε στην Ελλάδα από 9/2 μέχρι την 1/3,  έχει ήδη ξεκινήσει τον πόλεμο κατά της χώρας μας, διεξάγοντας ήδη ψυχολογικό πόλεμο σε βάρος της, δοκιμάζοντας την ετοιμότητα και τις κινήσεις των ενόπλων δυνάμεων, τις διπλωματικές της αντιδράσεις, την στάση της ΕΕ και των ΗΠΑ , ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει τον λαό του και την διεθνή κοινότητα για το πολεμικό επεισόδιο   που θα ακολουθήσει, ώστε να φανεί ως προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας , από την εχθρική Ελλάδα.
Μετά μάλιστα την είσοδο στην Βόρεια Συρία και την κατάληψη της Αφρίν, δημιουργεί και προηγούμενο διεξαγωγής πολέμου στην περιοχή για την προάσπιση των συμφερόντων της , χωρίς μάλιστα καμία αντίδραση από διεθνείς οργανισμούς και από τις Μεγάλες Δυνάμεις.
Το καθεστώς της κομματοκρατίας  τρέμει, συνειδητοποιώντας αργά, ότι ο Σουλτάνος απέναντι, δεν αρκείται πλέον σε δηλώσεις υποταγής , αλλά ετοιμάζεται να εισβάλλει και να καταλύσει την κυριαρχία της χώρας στο Αιγαίο,  αποκτώντας ποσοστό από την εκμετάλλευση των Ελληνικών κοιτασμάτων πετρελαίου .
Μετά από αυτά, είναι πολύ πιθανόν, ότι η ανεκδιήγητη εθνομηδενιστική κυβέρνηση της χώρας, την στιγμή του ύστατου κινδύνου για την εδαφική της ακεραιότητα, και ενώ τα αφηγήματα που είχε σχεδιάσει για να διασωθεί πολιτικά στις εκλογές δεν της βγαίνουν, θα προσπαθήσει να δραπετεύσει  δια των εκλογών πριν τον Ιούνιο του 2018, για να μην φορτωθεί και το άγος της νέας Εθνικής καταστροφής . Το γεγονός αυτό το γνωρίζει ο Σουλτάνος , που ζήτησε από τους 4 μουσουλμάνους βουλευτές να είναι σε εκλογική ετοιμότητα.
Μόνη ελπίδα , η ανάθεση της διακυβέρνησης της χώρας σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας προσωπικοτήτων εκτός κομματικών συστημάτων, για την θωράκιση της άμυνας της χώρας, το μονομερές πάγωμα των μνημονιακών υποχρεώσεων λόγω σοβαρού εθνικού κινδύνου, την σύμπηξη συμμαχίας με Ισραήλ και ΗΠΑ, από πρόσωπα που δεν είχαν πάρει θέση υπέρ της Κλίντον, όπως οι άφρονες Τσίπρας και Μητσοτάκης, και την αύξηση της κοινωνικής συνοχής και της εθνικής ομοψυχίας .
Δυστυχώς , κύριοι της κομματοκρατίας , το πάρτυ τελείωσε.
Αν δεν σώσετε την χώρα παραδίδοντας τα ηνία της σε άξια ηγεσία, έστω και την ύστατη στιγμή, το Γουδή…και το αιώνιο ιστορικό όνειδος σας περιμένει.
Πολυχρόνης Καρσαμπάς

thumbnail
About The Author

0 comments