Το θρίλερ των ελληνοτουρκικών και ο εξοπλισμός της χώρας! Αναζητείται ρεαλισμός και σοβαρότητα


Του Ειδικού Συνεργάτη
Παρακολουθώ το θρίλερ των δύο στρατιωτικών που συνελήφθησαν και κρατούνται στην Αδριανούπολη, επειδή ευρίσκοντο λέει εντός Τουρκικού εδάφους. Αν δεν με απατάει η μνήμη μου, υπήρξαν και στο παρελθόν τέτοιες περιπτώσεις και από τις δύο πλευρές. Εδίδοντο οι σχετικές εξηγήσεις και αν δεν υπήρχαν ύποπτες προθέσεις, ναρκωτικά-δουλεμπόριο κλπ,  τα συμβάντα έληγαν  εντός 24ωρου σε χαμηλό επίπεδο. Τώρα έχουμε κάτι διαφορετικότερο και μακάρι να κάνω λάθος. 

Μέχρι τώρα ο “απρόβλεπτος” γείτονας , εξαντλούσε την “υπομονή” μας στον αέρα. Είχαμε και «κάποια» δικαιολογία για τον λαό, ότι αμφισβητούν το εύρος τού Εθνικού εναέριου χώρου μεταξύ 6 και 10 ν.μ. (λες και σεβάστηκαν ποτέ τον Εναέριο χώρο άνωθεν Ελληνικού εδάφους) .
Τις προάλλες αμφισβήτησαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την κυριαρχία μας στην θάλασσα. Απροκάλυπτα και με τσαμπουκά κοινού γκάνγκστερ, “εμβόλισαν” Ελληνικό σκάφος το οποίο   ανεξάρτητα το που βρισκόταν, ήταν κυριολεκτικά ακίνητο. Ενέργεια που δικαιολογείται ΜΟΝΟ σε περίπτωση κηρυγμένου πολέμου, μεταξύ δύο Κρατών. Η κυβέρνηση βέβαια, έμεινε ικανοποιημένη διότι επιδείξαμε “ψυχραιμία. Ο πρωθυπουργός μας, βράβευσε  το “ψύχραιμο” πλήρωμα τού σκάφους, και συνεχίσαμε όλοι την μίζερη καθημερινότητα μας!
Σήμερα ο  γείτονας,  με την σύλληψη των δύο στρατιωτικών, δηλώνει ακόμη πιοξεκάθαρα τις προθέσεις του. Σε προκαλώ λέει κι αν τολμάς μίλα. Η ξεφτίλα μας σε όλο το μεγαλείο της. Και βέβαια για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση μας καθησυχάζει, ένα τυπικό γεγονός λέει,  δεν υπάρχει πρόβλημα!


Έχω ξαναγράψει, δεν γνωρίζουμε τι συζητούνται πίσω από τις κλειστές πόρτες  στο διεθνές παρασκήνιο, ξεκάθαρα όμως φαίνεται ότι ο γείτονας , όπως πάντα, ενεργεί βάσει σχεδίου και μάλιστα εκ του ασφαλούς. Αλίμονο αν τέτοιες στιγμές οι Ηγεσίες μας, πολιτικές και στρατιωτικές δεν έχουν σχέδια αντίδρασης και προτεραιότητες ψύχραιμα ιεραρχημένες. Και λέγοντας προτεραιότητες, δεν μπορώ  να μην σχολιάσω την απέλπιδα προσπάθεια πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας να κλείσουν  το πρόγραμμα της αναβαθμισης  των F-16, όπως όπως, για να μη «χάσουμε την εύνοια των Αμερικανών» λέει. Επαναλαμβάνω είμαι υπέρμαχος του προγράμματος, με τρόπο όμως που εξυπηρετείται η Χώρα και η Αεροπορία, όχι οι εταιρείες. Ιδιαίτερα αυτή την στιγμή, πού οι προκλήσεις είναι ορατές, μεγάλες και άμεσες. Όπως πολύ καλά γράφτηκε πρόσφατα στο Miltaire.gr, “Τώρα χρειαζόμαστε όπλα για το Αιγαίο και αύξηση της διαθεσιμότητας των μέσων το ταχύτερο δυνατόν“. Και το τελευταίο ευρώ που θα δαπανηθεί στην άμυνα αυτές τις ώρες, πρέπει  να ιεραρχηθεί με ευλάβεια και ει δυνατόν με  διακομματική συμμετοχή !. Και λέω διακομματική, διότι η αντιπολίτευση γενικά, δίνει την εντύπωση ότι ενδιαφέρεται μόνο για “πιασάρικα” σκανδαλάκια. Κουράστηκα να ακούω, για τα πυρομαχικά της Σ. Αραβίας,  αλλά το που βρίσκεται και τι χρειάζεται η άμυνα της χώρας αυτές τις κρίσιμες ώρες, «άκρα του τάφου σιωπή». Αυτή η περίεργη σιωπή δείχνει αντιπολίτευση  πολιτικά ανεύθυνη  ή «ύποπτη», η επιλογή δική σας. Κύριοι αν γίνει ζημιά, ποσώς ενδιαφέρει τον κοσμάκη, πόσες μονάδες θα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα κερδίσετε εσείς!

0 σχόλια