Έλληνες της Αυστραλίας μηνύουν Σλάβους Σκοπίων για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας



Οι Έλληνες της Αυστραλίας θα μηνύσουν τους διοργανωτές  της διαμαρτυρίας των Σλάβων των Σκοπίων που την περασμένη εβδομάδα έκαψαν προκλητικά την ελληνική σημαία.



Το περασμένο σαββατοκύριακο Σλάβοι των Σκοπίων σε διαμαρτυρίες που έκαναν στη Μελβούρνη και στο Σίδνεϊ  κατά της αλλαγής στο συνταγματικό όνομα της χώρας τους, έκαψαν ελληνικές σημαίες.



Σύμφωνα με το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Μακεδονικών Σπουδών (ΑΙΜΣ),  οι διοργανωτές της εκδήλωσης είναι υπεύθυνοι για την υποκίνηση εθνικιστικού και φυλετικού μίσους κατά του ελληνισμού, υποκινώντας το μίσος και την προσβολή των Ελλήνων και τα εθνικά τους σύμβολα, όπως η ελληνική σημαία, η δυσφήμιση της Ελλάδας, της ιστορίας και του πολιτισμού της Μακεδονίας και την δυσφήμηση κατά των Ελλήνων.


Το ΑΙΜΣ κατηγορεί τους Σλαβομακεδόνες διοργανωτές της εκδήλωσης για κατάχρηση των δικαιωμάτων που τους παραχωρούνται στο πλαίσιο της αυστραλιανής πολυπολιτισμικότητας.


Οι ελληνικές κοινότητες στη Μελβούρνη και τη Βικτώρια εξέδωσαν επίσης ανακοίνωση που καταδικάζουν τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις διαμαρτυρίες των Σλάβων στην Αυστραλία, ιδίως με το κάψιμο των ελληνικών σημαιών.


(Στοιχεία από netpress.com.mk)
thumbnail
About The Author

0 comments