Ένας νέου τύπου παγκόσμιος πόλεμος»

Μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που θα συζητηθεί παραχώρησε ο Μπασάρ Αλ Άσαντ στην «Καθημερινή» και τον ΣΚΑΪ. Ο Σύρος πρόεδρος επιτίθεται σε Ντόναλντ Τραμπ και Ταγίπ Ερντογάν, ενώ προειδοποιεί για τις επιπτώσεις από τη σύρραξη στη χώρα του.
Μιλώντας αποκλειστικά στην ελληνική εφημερίδα ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Δαμασκού κάνει λόγω για έναν νέου τύπου παγκόσμιο πόλεμο, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή.
Φυσικά, απορρίπτει τις κατηγορίες για κατοχή και χρήση χημικών επισημαίνοντας ότι «δεν έχουμε χημικό οπλοστάσιο από το 2013».
Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ κατηγορεί ευθέως τον πρόεδρος της Τουρκίας ότι παρέχει υποστήριξη στους τρομοκράτες τονίζοντας ότι «ο Ερντογάν είναι με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους».
Απαντά στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τον είχε αποκαλέσει «ζώο», και σχολιάζει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ασυνεπής και ότι η μόνη αποστολή που έφερε εις πέρας στη Συρία είναι η υποστήριξη των τρομοκρατών.
«Οι Τούρκοι, οι Γάλλοι, όσοι έρχονται παράνομα στη Συρία είναι όλοι εχθροί μας», αναφέρει ο κ. Άσαντ, προσθέτοντας ότι «λόγω της σύνεσης των Ρώσων μπορούμε να αποφύγουμε την κλιμάκωση».
Τέλος, αφού ευλόγησε τα γένια του σημειώνοντας ότι ο λαός τον θέλει στην εξουσία επισημαίνει ότι «όταν αισθανθώ ότι ο συριακός λαός δεν θέλει να μείνω πια, φυσικά θα πρέπει να φύγω χωρίς δισταγμό».

thumbnail
About The Author

0 comments