Η «ώρα της φυλακής» για το σκάνδαλο με τα φάρμακα


Στη φυλακή οδηγούνται τέσσερις από τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που διακινούσε παράνομα αντικαρκινικά φάρμακα ζημιώνοντας το Δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ και αφήνοντας αβοήθητους πολλούς βαριά ασθενείς.
Μετά τις πολύωρες απολογίες τους η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, τους έκρινε προσωρινά κρατούμενους.
Πρόκειται για δύο νοσηλεύτριες, έναν πρώην νοσηλευτή και μία διαχειρίστρια φαρμακείου.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ το φαρμακείο στην Καλλιθέα θεωρείται πως ήταν ο βασικός σταθμός από όπου πραγματοποιούνταν η παράνομη διακίνηση των φαρμάκων.
Αναφορικά με τις δύο νοσηλεύτριες από το Λαϊκό Νοσοκομείο, οι κατηγορούμενες φέρονται να μείωναν κατά το δοκούν τη δοσολογία της χημειοθεραπείας στους καρκινοπαθείς προκειμένου να εξασφαλίσουν μεγαλύτερες ποσότητες για να υπεξαιρέσουν. Οι ίδιες αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση και σημείωσαν ότι γίνονταν έλεγχοι στα σκευάσματα και δεν είχε διαπιστωθεί κανένα έλλειμμα.
Από την πλευρά του ο συνταξιούχος νοσηλευτής, ο οποίος φέρεται να είχε αναλάβει τη διαχείριση των σκευασμάτων, παραδέχθηκε ότι είχε πάρει μερικές φορές σκευάσματα, αλλά... εκείνα που άφηναν οι συγγενείς των καρκινοπαθών που είχαν φύγει από τη ζωή.
Σήμερα συνεχίζονται οι απολογίες άλλων δώδεκα φερόμενων ως μελών του μεγάλου κυκλώματος.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκόμενων στο μεγάλο σκάνδαλο.
thumbnail
About The Author

0 comments