Έκρηξη στη Βηρυτό: Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι μοιάζει με φοβερό βομβαρδισμό

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι μεγάλης κλίμακας εκρήξεις στη Βηρυτό «μοιάζουν με τρομερή επίθεση», αναφέροντας ότι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες του είπαν ότι η έκρηξη ομοιάζει με βομβαρδισμό, όπως ενημερώνει το AFP. 


«Συναντήθηκα με τους στρατηγούς μας και φαίνεται ότι δεν ήταν βιομηχανικό ατύχημα. Φαίνεται, κατά τη γνώμη τους, ότι ήταν επίθεση. Ήταν ένα είδος βομβαρδισμού», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου για τη νέα πανδημία κορωνοϊού. Ο ηγέτης του Λευκού Οίκου είπε επίσης ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να στηρίξουν τον Λίβανο».

«Θα είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε. Μοιάζει με μια φοβερή επίθεση». Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «παρακολουθούν την κατάσταση και είναι έτοιμες να παράσχουν βοήθεια στον λαό του Λιβάνου που αναρρώνει από αυτήν την τρομακτική τραγωδία».

Τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα περιμένουν τα αποτελέσματα της έρευνας της λιβανικής κυβέρνησης για τις αιτίες αυτών των εκρήξεων. Η αμερικανική πρεσβεία στη Βηρυτό ενθάρρυνε τους πολίτες της στην πρωτεύουσα του Λιβάνου να παραμείνουν ασφαλείς και να φορούν μάσκες για να προστατευθούν από πιθανό τοξικό καπνό.

Οι αρχές του Λιβάνου ανέφεραν ότι οι δύο εκρήξεις, που σκότωσαν τουλάχιστον 73 άτομα και τραυματίστηκαν 3.700, προκλήθηκαν από την έκρηξη 2.750 τόνων νιτρικού αμμωνίου, μιας ουσίας που χρησιμοποιείται σε ορισμένα λιπάσματα και εκρηκτικά, όπως αναφέρει η Agerpres.

Πηγή: //www.echedoros-a.gr

thumbnail
About The Author

0 comments