Πράκτορας εκθέτει το Κατάρ για τη χρηματοδότηση εξοπλισμών της σιιτικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου…

Σε μια υπόθεση που λαμβάνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των εξελίξεων στην περιοχή της Μεσογείου, μηδέ της έκρηξης στον λιμένα της Βηρυτού εξαιρουμένης, έρχονται στοιχεία στη δημοσιότητα ως αποτέλεσμα της δράσης πράκτορα για λογαριασμό άγνωστης μυστικής υπηρεσίας, τα οποία αποκαλύπτουν χρηματοδότηση εξοπλισμών της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου, Χεζμπολάχ, από το Εμιράτο του Κατάρ, γνωστό και για τη χρηματοδότηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας… και φυσικά του καθεστώτος Ερντογάν στην Τουρκία.

Με το θέμα ασχολήθηκε το αμερικανικό FOX News (υπογράφουν οι Benjamin Weinthal και Jonathan Spyer), ενώ το δίκτυο είναι γνωστό και για τις σχέσεις του με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, μιλώντας με τον πράκτορα που εμφανίζεται ως ιδιώτης πάροχος υπηρεσιών ασφαλείας, δηλαδή μισθοφόρος.

Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο “Jason G.” με σκοπό να αποφύγει -υποτίθεται- τις συνέπειες από πιθανή επιχείρηση αντεκδίκησης των υπηρεσιών πληροφοριών του Εμιράτου, αποκαλύπτει πως διείσδυσε στον μηχανισμό των εξοπλισμών του Κατάρ και εντόπισε την έγκριση εξοπλισμού της Χεζμπολάχ, σε εκτέλεση εντολής υψηλόβαθμου αξιωματούχου του καθεστώτος και συγκεκριμένα μέλους της οικογένειας Αλ Θάνι που κυβερνά.

Το θέμα έχει προφανείς επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, καθώς όπως αναφέρεται, στη Μέση Ανατολή βρίσκονται αναπτυγμένες αμερικανικές δυνάμεις 10.000 ανδρών και γυναικών, ενώ η Χεζμπολάχ έχει χαρακτηριστεί τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως “τρομοκρατική οργάνωση”. Σε κάθε περίπτωση, έχει ιδρυθεί και υποστηρίζεται οικονομικά και όχι μόνο, από τους Ιρανούς “Φρουρούς της Επανάστασης”.

Παράλληλα, στην αεροπορική βάση Αλ Ουντέιντ κοντά στην πρωτεύουσα Ντόχα, έχει την έδρα του το τμήμα της αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης (CENTCOM) που ασχολείται με τη Μέση Ανατολή, ενώ φιλοξενούνται και μοίρες μαχητικών αεροσκαφών της USAF (US Air Force).

Στις αποκαλύψεις που έγιναν, ο πρεσβευτής του Κατάρ στο Βέλγιο και το ΝΑΤΟ,Abdulrahman bin Mohammed Sulaiman al-Khulaifi, φέρεται να ενεπλάκη στον χρηματισμό του “Jason G.” με 750.000 ευρώ, τα οποία σχετίζονταν με την προσπάθεια εξοπλισμού της Χεζμπολάχ.

Στη δε συνάντηση των δύο τον Ιανουάριο του 2019 στις Βρυξέλλες, ο πρεσβευτής φέρεται να ανέφερε “οι Εβραίοι είναι ο εχθροί μας“. Το FOX News προσπάθησε να καταγράψει τις επίσημες αντιδράσεις τόσο της βελγικής κυβέρνησης όσο και του ΝΑΤΟ, χωρίς όμως επιτυχία.

thumbnail
About The Author

0 comments