Σ. Καλεντερίδης: Η επιδίωξη της Τουρκίας στο μεγάλο γεωπολιτικό κάδρο της Μεσογείου

Σ. Καλεντερίδης: Η επιδίωξη της Τουρκίας στο μεγάλο γεωπολιτικό κάδρο της Μεσογείου

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη του επικεφαλής του «Ινφογνώμονα»

Ο επικεφαλής του «Ινφογνώμονα», Σάββας Καλεντερίδης, υποστήριξε σήμερα στο ράδιο 98.4 πως Ελλάδα και Κύπρος σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διευκολύνουν την Τουρκία, υπό το βάρος των πιέσεων για συνομιλίες  διευθέτησης των ζητημάτων που εμπλέκονται, να μπει σε ένα ευρύτερο γεωπολιτικό παιχνίδι με ενεργειακές απολήξεις  στη Μεσόγειο.

Η ενεργοποίηση του ενεργειακού δρόμου από την Εγγύς και  Μέση Ανατολή στο Ισραήλ και μέσω Κύπρου και Ελλάδας στην  Ε.Ε. , με την προσέγγιση Αραβικών χωρών, οδηγεί σε ακύρωση των γεωπολιτικών σχεδίων της Τουρκίας.

Ο στενότερος σύμμαχος της το Κατάρ, προσεγγίζει την Σαουδική Αραβία και μελλοντικά το Ισραήλ. Η Τουρκία βλέπει να οδηγείται εκτός ενεργειακού παιγνίου στη Μεσόγειο και επιχειρεί να μπει στη διανομή του, σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου. 

Οι  δρομολογούμενες συνομιλίες μαζί της, δεν μπορούν να γίνουν χωρίς όρους όπως την ακύρωση του Τουρκο-λιβυκού μνημονίου ή την συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι των δύο κοινοτήτων, στη Μεσογειακή Διάσκεψη που ετοιμάζεται με γερμανική σφραγίδα από την Ε.Ε. Κάθε άλλη συζήτηση πέραν της οριοθέτησης  Υφαλοκρηπίδας-ΑΟΖ , θα συνιστούσε εθνική ήττα , λέει ο Σάββας Καλεντερίδης.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://youtu.be/V6bdB-yqyI8


Πηγή: https://infognomonpolitics.gr/

thumbnail
About The Author

0 comments