Η Δρ Sharon Elrai-Price: « Το 17% των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση έλαβαν προηγούμενα τη πρώτη δόση του εμβολίου ».

Ισραήλ, Covid-19: Άσχημη είδηση, το 17% των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση είχαν λάβει τη πρώτη δόση του εμβολίου πριν εισαχθούν

Ισραήλ, Covid-19: Άσχημη είδηση, το 17% των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση είχαν λάβει τη πρώτη δόση του εμβολίου πριν εισαχθούν


Η επικεφαλής των υπηρεσιών δημόσιας υγείας του Ισραήλ, δήλωσε σήμερα την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021 το βράδυ, ότι αν και η επιδημία βρίσκεται σε ύφεση, η νοσηρότητα παραμένει σημαντική. Σύμφωνα με την ίδια, «είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς ότι σε 10 ημέρες θα βγούμε από τον εγκλεισμό». Σημείωσε ότι όταν ξαναρχίσουν τα μαθήματα, οι μαθητές θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τους περιορισμούς και ότι θα πρέπει να γίνουν εβδομαδιαίες εξετάσεις από το γυμνάσιο έως το τέλος του λυκείου στις κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές. Ανέφερε επίσης ότι η Pfizer διεξάγει πείραμα για εμβόλια για τους νέους ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Μια πρώτη δόση εμβολίου του κορωνοϊού δεν προσφέρει πλήρη προστασία και ως απόδειξη – απόψε την Τρίτη – η επικεφαλής των υπηρεσιών δημόσιας υγείας του Υπουργείου Υγείας, Δρ Sharon Elrai-Price, ανέφερε ότι το 17% των ασθενών με βαριά συμπτώματα είχε λάβει μια πρώτη δόση εμβολίου πριν από την εισαγωγή τους στα νοσοκομεία.
.
Πρόσθεσε ότι όταν τα μαθήματα ξαναρχίσουν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, οι μαθητές θα πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις χειρονομίες φράγματος. Επιπλέον, θα πραγματοποιούνται εβδομαδιαία τεστ για τους μαθητές κολεγίου στις κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές. Είπε ότι το φως θα είναι στο τέλος της σήραγγας όταν η Pfizer, η οποία διεξάγει επί του παρόντος ένα πείραμα για τη μείωση της ηλικίας των εμβολιασμένων από 12 σε 15 χρόνια, θα έχει τελειοποιήσει αυτή τη θεραπεία.
.
Ο αριθμός των ατόμων που είναι θετικοί έφτασε σε ένα νέο ρεκόρ, έχουμε ξεπεράσει τις 9.000 περιπτώσεις θετικών. «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια στατιστική », εξηγεί η Δρ Price, «Υπάρχει μια πτωτική τάση στον αριθμό των λοιμώξεων, αλλά το ποσοστό μόλυνσης (το R0) είναι πάνω από 1».Πάνω από το 80% του πληθυσμού της χώρας ζει σε κόκκινες κοινότητες. Αυτό επηρεάζει όλους τους τομείς, με διπλασιασμό στο γενικό τομέα που πολλαπλασιάζεται επί δύο φορές σε δύο εβδομάδες », συνέχισε. 300 ασθενείς βρίσκονται σε απειλητική κατάσταση για τη ζωή τους.
.
 «Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται επίσης. Ήμασταν σε μέσο όρο 10 νεκροί την ημέρα και σήμερα ο μέσος όρος είναι 40 έως 50 νεκροί την ημέρα. Είναι δύσκολο για εμάς να το δούμε αυτό και ξέρουμε ότι οι αριθμοί θα αυξηθούν προτού πέσουν », είπε.
.
Όσον αφορά τα εμβόλια, η Δρ Price δήλωσε ότι «το 17% των ασθενών στα νοσοκομεία έχουν λάβει μια δόση του εμβολίου και πάνω από το 73% των ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω έχουν επίσης εμβολιαστεί.
.
Απάντησε στην ερώτηση του Ynet σχετικά με την ημερομηνία εξόδου από το κατ’ οίκον περιορισμό: «Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς ότι θα βγούμε απ’ αυτόν σε δέκα ημέρες από τώρα».
Για τα βήματα εξόδου από το τρέχοντα εγκλισμό, η Δρ Price είπε: «Αυτή τη φορά είναι λίγο πιο περίπλοκο από πριν, τώρα έχει εισαχθεί και ο πρόσθετος παράγοντας εμβολίου και επηρεάζει τη σοβαρή νοσηρότητα. Θα εξετάσουμε τα δεδομένα των δύσκολων ασθενών, καθώς θα αρχίσουν να μειώνονται παράλληλα με τη μείωση του αριθμού των ατόμων που εξετάζονται. Σε κάθε περιπτώση, ο συντελεστής μόλυνσης θα πρέπει να είναι μικρότερος από το 1».
.
Σύμφωνα με την ίδια, στο τέλος του εγκλεισμού, το εκπαιδευτικό σύστημα θα πρέπει να συνεχίσει τις δραστηριότητές του υπό τους ίδιους περιορισμούς με το παρελθόν. «Το ίδιο το γεγονός ότι τα παιδιά δεν εμβολιάζονται επί του παρόντος και μπορεί να μολυνθούν και να μολύνουν σημαίνει ότι θα πρέπει να διατηρήσουμε τις απομoνώσεις και τους περιορισμούς όπως πριν», είπε, προσθέτοντας ότι, μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιούνται εβδομαδιαία τεστ για μαθητές 11-12 ετών σε κοινότητες κόκκινου και πορτοκαλιού χρώματος. «Υπάρχει μέλλον για εμβόλια για τις παιδικές ηλικίες, η Pfizer διεξάγει δοκιμές εμβολίων για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών», πρόσθεσε.

Οι πληροφορίες που αποστέλλονται στην Pfizer – μόνο για τον αριθμό των ασθενών ανά εβδομάδα 

Αναφερόμενη στα στοιχεία που λαμβάνει η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer σχετικά με την κατάσταση στη χώρα, η Δρ Price είπε: «Η πληροφορία σχετίζεται με τον αριθμό των ασθενών ανά εβδομάδα, σε δύσκολη και κρίσιμη κατάσταση. Δεν δίνουμε άλλες πληροφορίες, ούτε καν για τις παρενέργειες ή τις υποκείμενες ασθένειες. Τίποτα από όλα αυτά. «Μόνο οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της νόσου στο Ισραήλ επιτρέπουν να δούμε πότε, με τα εμβόλια, θα φτάσουμε σε μια κατάσταση όπου αρχίζουμε να αντιστρέψουμε τις καμπύλες και να αφήσουμε αυτήν την επιδημία πίσω μας».
.
Η Δρ Price σημείωσε ότι ο φόρτος εργασίας στα εργαστήρια είναι βαρύς: «Αυτά τα φορτία είναι πολύ βαριά, με τόσες πολλές θετικές περιπτώσεις και περιορισμούς. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που δεν θέλαμε να επιτύχουμε. Μειώσαμε το κριτήριο για δωρεάν δειγματοληψία, έτσι ώστε να έρθουν μόνο τα άτομα που δεν αισθάνονται πολύ καλά ή έχουν έρθει σε επαφή με θετικό ασθενή. Αυτό δημιούργησε ένα τεράστιο βάρος για τα ταμεία ασθενείας, αλλά είναι σημαντικό για εμάς να μειώσουμε αυτόν τον αριθμό », δήλωσε.  «Όταν έχουμε τόσο υψηλή νοσηρότητα, όλα τα συστήματα βρίσκονται στο όριο των δυνατοτήτων τους».  Εξέλιξη των δηλωμένων ημερησίων κρουσμάτων στο Ισραήλ 
.
Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι η εκστρατεία εμβολιασμού θα επεκταθεί σε μια άλλη ηλικιακή ομάδα – και από αύριο, άνθρωποι ηλικίας 50 έως 55 ετών και υγιείς θα μπορούν επίσης να εμβολιαστούν, μετά τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών και του διδακτικού προσωπικού που ξεκίνησε σήμερα.
.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας που κυκλοφόρησαν σήμερα το πρωί, μέχρι στιγμής 1.910.330 άτομα έχουν εμβολιαστεί στο Ισραήλ. Αυτή την ώρα είναι ανοιχτά 195 σημεία εμβολιασμού στα τέσσερα ταμεία ασθενείας σε ολόκληρη τη χώρα. Χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία, εμβολιάστηκαν 21.611 άτομα. Η πρώτη δόση αφορά μέχρι στιγμής 1.854.055 άτομα – ήτοι το 20,9% του πληθυσμού. Τις τελευταίες ημέρες, η εκστρατεία εμβολιασμού ξεκίνησε για τη δεύτερη δόση του εμβολίου, η οποία πιστεύεται ότι παρέχει, περίπου μια εβδομάδα μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης, 95% ανοσία κατά του ιού.
.
7.581 άτομα νοσηλεύονται επί του παρόντος, συμπεριλαμβανομένων 1.090 σε κρίσιμη ή πολύ κρίσιμη κατάσταση. Στα Shaare Zedek, Hadassah Ein Kerem, Maayan Hayeshua, Hillel Yaffe και Beilinson, τα υψηλότερα ποσοστά πληρότητας καταγράφηκαν στα τμήματα Covid-19.Ο γενικός διευθυντής του δημόσιου νοσοκομείου Assuta στο Ashdod, ο Δρ Erez Barenboim, δήλωσε ότι «βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή». Σημείωσε τη «κούρσα» μεταξύ εμβολιασμών και της αύξησης της συχνότητας εμφάνισης του ιού και των νέων μεταλλάξεων του ιού, προσθέτοντας ότι υπάρχει μια σαφής σχέση μεταξύ της νίκης μιας από αυτές που περνά μέσα από τον σεβασμό των κατευθυντήριων γραμμών από το κοινό». Πρόσθεσε, « Έχουμε μάθει ότι η ποιότητα της εξόδου από έναν περιορισμό επηρεάζει την πιθανότητα εισόδου σε άλλο περιορισμό, οπότε τα βήματα εξόδου από τον περιορισμό μετριούνται και ταξινομούνται – καθώς και μια υπερευαισθησία στις αλλαγές στον αριθμό των ασθενών, του ρυθμού εξάπλωσης της νόσου και των ποσοστών των εμβολιασμένων.  «Τα πάντα είναι αποκλειστικά στα χέρια του καθενός μας». 
.
JForum και Ynet

Πηγή: https://infognomonpolitics.gr/

thumbnail
About The Author

0 comments