Group Naval: “Η παράδοση της πρώτης Bel@harra Φεβρουάριο του 2025, έχει γραφτεί στο μάρμαρο”



Στην Ελλάδα βρέθηκε ο Pierre Éric Pommellet, CEO της Group Naval για την προώθηση της γαλλικής πρότασης με επίκεντρο τις φρεγάτες κλάσης Bel@harra στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Ο κ. Pommellet έδωσε έμφαση στην τεχνολογική ανωτερότητα των γαλλικών σκαφών και στον τρόπο κατασκευής τους, που δίνει δυνατότητα για αναβαθμίσεις και προσθήκες σε οπλισμό και την ψηφιακή αρχιτεκτονική του σκάφους.

Αυτό που δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξει είναι η δέσμευση παράδοσης της πρώτης Bel@harra τον Φεβρουάριο του 2025 καθώς έχει δεσμευτεί το δεύτερο πλοίο του τύπου που θα ναυπηγηθεί για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.”Η παράδοση έχει γραφτεί στο μάρμαρο“, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Διευκρίνισε πάντως, ότι αναπόφευκτα το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των υπολοίπων θα επηρεαστεί από την ταχύτητα διεκπεραίωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Ρόλο θα παίξουν ασφαλώς και οι εξελίξεις στην ελληνική ναυπηγική βιομηχανία.

Υποστήριξε ότι βασική του αποστολή στην Ελλάδα ήταν η πραγματοποίηση επαφών με δεκάδες ελληνικές εταιρείες-βιομηχανίες και δήλωσε εντυπωσιασμένος με σειρά εταιρειών, των οποίων την ύπαρξη αγνοούσε μέχρι σήμερα.

Στο πλαίσιο της βιομηχανικής συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας στον ναυπηγικό τομέα, η Group Naval θα διοργανώσει “ημέρες τεχνολογίας“, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας στις οποίες θα συμμετάσχουν ελληνικές εταιρείες και ελληνικά πανεπιστήμια. Είπε πως θα επισημανθούν οι τεχνολογικοί τομείς στους οποίους μπορεί να υπάρξει συνεργασία, ώστε να υπάρξουν αναπτυξιακά τεχνολογικά προγράμματα.

Πηγή: https://www.defence-point.gr/

thumbnail
About The Author

0 comments