Το 22 χάθηκε η ευκαιρία αλλά ποτέ δεν είναι αργά

Της Μελίνας Κονταξή

Οι Τούρκοι δεν αποτελούσαν την πλειοψηφία στην Μικρά Ασία αλλά οι Ελληνες της οθωμανικής αυτοκρατορίας, που υπολογίζονταν στο 20% του πληθυσμού πριν το 1914, και με την συνθήκη των Σεβρών έπαιρναν το 6% του πρώην Οθωμανικού εδάφους. 

Για να το καταλάβουμε… 
Οι Τουρκοκύπριοι που αποτελούν το 18% της Κύπρου, κατέχουν μετά την Τουρκική εισβολή του 74, το 37% του εδάφους της Κύπρου. 

Οι ψευτοανθρωπιστές βρίζουν την συνθήκη των Σεβρών ως ιμπεριαλιστική, αγνοώντας αυτό που και οι οθωμανοί ήξεραν, ότι οι τούρκοι ήταν μια μειοψηφία στην οθωμανική αυτοκρατορία, καθώς ο όρος τούρκος σήμαινε…γάιδαρος. 

Τούρκος καθηγητής του πανεπιστημίου Γκαζί, παραδέχτηκε ότι το τούρκος είναι υποτιμητικό και αποτέλεσμα της πολιτικής του Μουσταφά Κεμάλ. 

H συνθήκη των Σεβρών λοιπόν ήταν η μόνη δίκαιη για τα γηγενή έθνη της Μικράς Ασίας, Έλληνες, Κούρδους Ασσύριους, Αρμένιους, τους έδινε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης που τους είχε στερήσει η Οθωμανική κατοχή.

Την αναγκαιότητα διάλυσης της Τουρκίας, την έβλεπαν οι πραγματικοί ανθρωπιστές όπως η Ρόζα Λούξεμπουργκ, που ανέφερε… 

«Καμία χώρα δεν έχει ελπίδα για πρόοδο, εφ όσον μένει υπό τουρκική κυριαρχία.
Για το ανατολικό ζήτημα, το καθήκον μας είναι να δεχτούμε τον κατακερματισμό της Τουρκίας και να δείξουμε αμέριστη συμπαράσταση προς τους χριστιανικούς λαούς»

Σύμφωνα με την ίδια, οι Γερμανοί ανέλαβαν να αναστήσουν την οθωμανική αυτοκρατορία και αυτό δεν ήταν τίποτα άλλο παρά το μασκάρεμα ενός πτώματος. 

Ιμπεριαλιστική πολιτική και στόχος ήταν η δημιουργία του τεχνητού τουρκικού κράτους.

Όπως γράφει ο Τούρκος ιστορικός Σαίτ Τσετίνογλου, ο Γερμανικός ιμπεριαλισμός ήθελε μια Ανατολή που θα είχε εκκαθαριστεί από τα χριστιανικά στοιχεία. 
Ο λόγος ήταν καθαρά οικονομικός. 
Το 1914 το 46% των ιδιοκτητών τραπεζών στην Οθωμανική αυτοκρατορία ήταν Έλληνες. 
Αν δεν έβαζαν τους Τούρκους να εξοντώσουν τους Έλληνες, οι Γερμανοί δεν είχαν πιθανότητα να διεισδύσουν στην Οθωμανική αυτοκρατορία. 

Και όμως, οι γηγενείς λαοί μπορούσαν να είχαν σωθεί, αν ενώνονταν απέναντι στον κοινό εχθρό. 
Ο Κεμάλ ήθελε να καταστήσει την τουρκική μειοψηφία πλειοψηφία με κάθε τίμημα, με την γενοκτονία των χριστιανικών εθνών και βίαιο εκτουρκισμό των υπόλοιπων εθνοτήτων, όπως οι Κούρδοι που από το 1924 έγιναν… οι βουνίσιοι Τούρκοι. 

Και όμως, οι γηγενείς λαοί προσπάθησαν να συνεργαστούν… 

Αρμενική λεγεώνα υπό τον στρατηγό Τορκόμ και Αρμένιοι εθελοντές συμμετείχαν στον Ελληνικό στρατό στην Μικρά Ασία. 

Το 1921, ο μητροπολίτης Γερμανός, πρότεινε στον υπουργό εξωτερικών Μπαλτατζή συνεργασία με Κούρδους και Αρμένιους για να νικηθεί ο Κεμάλ, η κυβέρνηση απάντησε θετικά… αλλά έμεινε στα λόγια. 

Δυστυχώς, η απραξία και η αδιαφορία των Ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά και η επιτυχία του ‘‘διαίρει και βασίλευε’’ που εφάρμοζε ο Κεμάλ, (ειδικά στους Κούρδους, που ένα κομμάτι ξεγελάστηκε από τον Κεμάλ, ενώ το άλλο που πάλευε για την δημιουργία κράτους το έσφαξε ο Τοπάλ Οσμάν), καθώς και η καθυστέρηση Ποντίων και Αρμενίων στην ίδρυση Ποντιαρμενικής ομοσπονδίας (ήταν μόνοι τους και η καθυστέρηση ήταν πολυτέλεια που εξυπηρετούσε μόνο τον Κεμάλ) λειτούργησαν προς όφελος του δικτάτορα, που έσφαξε 5 εκατομμύρια ανθρώπους, Έλληνες, Αρμένιους, Ασσύριους. 

Ποτέ δεν είναι αργά… 

Η Τουρκοποίηση των Κούρδων απέτυχε και ανάγκασε τους Τούρκους -και όχι μόνο τον Ερντογάν- να ξαναδείξουν φανερά το πραγματικό τους πρόσωπο… 

Παιδιά δολοφονούνται, έσυραν στο δρόμο το πτώμα νεαρού που δολοφόνησαν, στην πόλη Τσίζρε, αστυνομικοί φώναζαν στους Κούρδους ‘‘είστε Αρμένιοι μπάσταρδοι’’. 

Οι Κούρδοι δεν τουρκοποίηθηκαν, οι εξισλαμισμένοι Αρμένιοι που υπολογίζονται γύρω στα 2,5 εκατομμύρια, ξαναβρίσκουν την ταυτότητα τους, απομένει να δούμε τι θα κάνουν αυτοί που πουλήσαμε το 1922. 

Αν συνεργαστούν όλες οι εθνότητες της τουρκιάς, θα πάρουν την δικαιοσύνη που τους οφείλεται! 

Η Ελληνοτουρκική ‘‘φιλία’’ μας κόστισε την μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και Τένεδο, όπου έμειναν απομεινάρια του Ελληνισμού, και το 37 % της Κύπρου… 

Φτάνει!

πηγή
thumbnail
About The Author

0 comments