Η συνδιαχείριση του Αιγαίου με τους Τούρκους στα γερμανικά λέγεται... "συντεταγμένη κατάσταση"

Παίζοντας με τις λέξεις το Βερολίνο “βαφτίζει” τη συνδιαχείριση του Αιγαίου που ανοιχτά και επίμονα πλέον επιδιώκει με την “σύσταση” περί… “συντεταγμένης κατάστασης” στο Αιγαίο!

Το γερμανικό “παραμύθι” ανέλαβε να το συντηρήσει ζωντανό ο ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ. Είπε ότι είναι ανάγκη να αποκατασταθεί επειγόντως μια «συντεταγμένη κατάσταση» στην περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο, ώστε να μην δρουν εκεί ανενόχλητοι οι διακινητές προσφύγων.
«Γι αυτό στηριζόμαστε στην προθυμία συνεργασίας της Τουρκίας. Θέλουμε όμως να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις υποχρεώσεις της ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να προστατεύσει τα σύνορά της», 
προσέθεσε ο Γερμανός εκπρόσωπος και εξήγησε ότι θα ενισχυθεί η FRONTEX, ενώ θα παρασχεθεί και υλικοτεχνική βοήθεια.

Για να τελειώνουμε με τους “φίλους” Γερμανούς που μετά απ΄ όλα τ΄ άλλα ανησυχούν για το Αιγαίο. Υπάρχει πολύ “συντεταγμένη κατάσταση” στο Αιγαίο. Η οποία είναι θεμελιωμένη σε συνθήκες και στο διεθνές δίκαιο. Αυτή τη “συντεταγμένη κατάσταση” την αμφισβητεί ακόμη και με στρατιωτικά μέσα η Τουρκία που συμπεριφέρεται από το 1974 ως κράτος-τρομοκράτης!

Θεωρεί ο κ. Ζάϊμπερτ, η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε ότι μπορεί να υπάρξει οποιασδήποτε μορφής συνεργασία μ΄ ένα κράτος που παραβιάζει κάθε μέρα τα σύνορα των γειτόνων του με τρόπο επικίνδυνο και ανεύθυνο;
Δεν έχουν ακούσει τίποτα στο Βερολίνο για όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο με υπαιτιότητα του τουρκικού κράτους;
Γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τι συμβαίνει, απλά κάνουν το κορόϊδο, γιατί τα δισεκατομμύρια που “βγαίνουν” για τα γερμανικά συμφέροντα στην Τουρκία επιβάλλουν τη σιωπή και το “χάϊδεμα” του καθεστώτος Ερντογάν. Το οποίο κινείται στα όρια του ολοκληρωτισμού πλέον.

Οι προθέσεις των Γερμανών και των δορυφόρων τους να βάλουν πόδι στο Αιγαίο δεν είναι πλέον κρυφές. Το “ταμείο υποθηκών” των 50 δισ. είναι σαφές ότι στοχεύει να τους εξασφαλίσει “υποθήκες υδρογανανθράκων” και η εμμονή μέχρι ανοησίας για “κοινές περιπολίες” στο Αιγαίο… βγάζουν πλέον μάτι για το τι επιδιώκουν και για το ποιές είναι οι προθέσεις τους.

Αυτό που προφανώς δεν έχουν κατανοήσει οι κατά τ΄ άλλα προνοητικοί Γερμανοί είναι ότι η ελληνική κοινή γνώμη μπορεί να “καταπίνει” τα αναποτελεσματικά και απάνθρωπα οικονομικά μέτρα που της επιβάλλουν, αλλά δεν πρόκειται να “χωνέψει” με τίποτα οποιαδήποτε “έκπτωση” σ΄ ότι θεωρεί εθνικό ζήτημα.
Ας αφήσουν λοιπόν τους “εξυπνακισμούς” και τις “φαεινές ιδέες” κι αν θέλουν πράγματι να βοηθήσουν στο Αιγαίο ας στείλουν δικές τους ναυτικές δυνάμεις να “βάλουν ένα χεράκι” έναντι των Τούρκων δουλεμπόρων με τους οποίους επί της ουσίας μας καλούν να… συνεργαστούμε.

Γιατί καλά είναι... τα 12 μηχανήματα ταυτοποίησης που μας έδωσαν κι ευχαριστούμε πολύ, αλλά έχει και το δούλεμα τα όριά του...

Πηγή OnAlert

0 σχόλια