Οι Άραβες φύλαρχοι εξευτέλισαν τη Διεθνή Αμνηστία – «Λέτε ψέμματα για τους Κούρδους»

Οι Άραβες φύλαρχοι εξευτέλισαν τη Διεθνή Αμνηστία – «Λέτε ψέμματα για τους Κούρδους»

Οι ηγέτες των αραβικών φυλών της Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Παρασκευή κατηγόρησαν τη Διεθνή Αμνηστία ότι η έκθεσή της που κατηγορεί τους Κούρδους σοσιαλιστές αντάρτες της Συρίας για «εγκλήματα πολέμου» εις βάρος του αραβικού πληθυσμού, είναι ψευδής και πολιτικά υποκινούμενη.
Πρόκειται για πρωτοφανές άδειασμα της Διεθνούς Αμνηστίας από τους ίδιους Άραβες που υποτίθεται ότι οι Κούρδοι «γενοκτόνησαν».

Σύμφωνα με την ψευδή έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, Κούρδοι στρατιώτες της Αυτόνομης Διοίκησης της Ροζάβα (βόρεια Συρία – Δυτικό Κουρδιστάν) ισοπέδωσαν εκουσίως σπίτια κατοίκων σε περιοχές, τις οποίες μέχρι πρότινος κατείχαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Οι καταστροφές που είδαμε, αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία, δεν οφείλονται στις ένοπλες μάχες.
Η έκθεση επισημαίνει πως οι Κούρδοι στρατιώτες παρέδωσαν στις φλόγες ακόμη και ολόκληρα χωριά, απειλώντας παράλληλα τους κατοίκους με χτυπήματα από τον αμερικανικό συνασπισμό, αν δεν εγκαταλείψουν οικειοθελώς τις εστίες τους.
Τώρα έρχονται οι φύλαρχοι των Αράβων της περιοχής και καταγγέλλουν τη Διεθνή Αμνηστία ότι λέει ψέμματα.
Αυτό που έχει κινήσει μεγάλες υποψίες για τον ρόλο της Διεθνούς Αμνηστίας στο συγκεκριμένο θέμα, είναι ότι υιοθέτησε πλήρως τις θέσεις του καθεστώτος Ερντογάν, οι οποίες διασπείρονται εδώ και αρκετό καιρό και κατηγορούν τους Κούρδους για εκτοπισμό αραβικού πληθυσμού και εγκλήματα πολέμου, ενώ η ίδια η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα ώρες μετά την ρίψη 50 τόνων όπλων από τις ΗΠΑ στις Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχία των Κούρδων της Συρίας με τους Ασσύριους χριστιανούς και Άραβες δημοκρατικούς ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Μάλιστα ο SDF είναι ένας δημοκρατικός σοσιαλιστικός στρατός, ενώ το κόμμα των Κούρδων της Συρίας συμμετέχει και στη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Οι Άραβες φύλαρχοι που αποτελούν τη Δημογεροντία της Χασάκα και οι ηγέτες των φυλών, καταδικάζουν έντονα τους ισχυρισμούς της Διεθνούς Αμνηστίας, και «θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι αυτό που λέγεται για το YPG, για εκτόπιση του αραβικού πληθυσμού από τα χωριά τους σε ορισμένες περιοχές, είναι αναληθές, επειδή οι Άραβες και οι Κούρδοι και οι Χριστιανοί και Γιαζίντι που ζουν σε μια πατρίδα και ζουν μαζί εδώ και εκατοντάδες χρόνια ειρηνικά, μοιραζόμενοι χαρές και λύπες ο ένας του άλλου, απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους».
«Εμείς οι πρεσβύτεροι και οι πρόκριτοι των αραβικών φυλών στην περιοχή αμφισβητούμε τις πηγές που επικαλείται η Διεθνής Αμνηστία» και τονίζουν ότι «εάν θέλετε να είστε σίγουροι τι συμβαίνει στην περιοχή ήταν καλύτερα να ρωτήσετε εμάς, τους πρεσβύτερους, γιατί ξέρουμε καλύτερα τι συνέβη στη γη μας».
«Εμείς οι πρεσβύτεροι μιλήσαμε με τους ανθρώπους των περιοχών που αναφέρονται στην έκθεσή σας, και οι αρνήθηκαν ό, τι είπαν αυτά τα λόγια στην Αμνηστία, όπως τα μετέδωσαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όλες οι κατηγορίες είναι αβάσιμες».
Στο τέλος της ανακοίνωσης τους, οι φύλαρχοι των Αράβων κατηγορούν τη Διεθνή Αμνηστία ότι επιθυμεί να σπείρει διχόνοια και αλληλοσπαραγμό μεταξύ Κούρδων και Αράβων.
Νομίζουμε ότι όλοι αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση της Διεθνούς Αμνηστίας. Μια απάντηση που να εξηγεί τα αίτια της προβοκάτσιας της. Ή μάλλον ήρθε η ώρα να πάψουμε να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας αυτή την εντελώς «περίεργη» οργάνωση;
thumbnail
About The Author

0 comments