Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ απέτυχαν στο «σχέδιο Ουκρανία»

Ο αρθρογράφος του Bloomberg, Λεονίντ Μπερσίντσκι σε άρθρο του  επισημαίνει ότι  μετά την ηρεμία που επικράτησε στην ανατολική Ουκρανία, τώρα παρουσιάζεται το πρόσωπο της ουκρανικής ελίτ,  όπως σημειώνει  ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα, επικαλούμενη δημοσίευμα ρωσικού πρακτορείου.

Ο Μπερσίνσκι γράφει ότι, περισσότερο από ένα χρόνο μετά την «επανάσταση της αξιοπρέπειας», η Ουκρανία μοιάζει με το «πτωχυμένο και διεφθαρμένο μετα-σοβιετικό καθεστώς».
«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι σχέσεις μεταξύ του Κιέβου και της Δύσης, που έχουν εξαιρετική σημασία, εμφανίζει ρωγμές», έγραψε ο δημοσιογράφος.
Οι μεταρρυθμίσεις δεν έχουν επηρεάσει ούτε την οικονομία της Ουκρανίας, ούτε το διεφθαρμένο δικαστικό σύστημα.
Η παραοικονομία αυξάνεται, επίσης, δεν έχουν βελτιωθεί, σχεδόν καθόλου,  οι προϋποθέσεις για την άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Το ΔΝΤ προβλέπει οικονομική ύφεση κατά 11%.
Ο  Χριστόφ Χέινς ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τις εξωδικαστικές υποθέσεις τόνισε ότι η χώρα διακατέχεται από «κενό λογοδοσίας», δηλαδή, δεν υπάρχει τιμωρία σε δολοφονικές πράξεις στη χώρα.
Τόνισε επίσης, ότι οι ουκρανικές αρχές παρέλειψαν να ερευνήσουν τις δολοφονίες που έγιναν στην πλατεία Ανεξαρτησίας και στην πυρκαγιά στην έδρα των συνδικάτων στην Οδησσό.
Σημειώνει, ακόμα, ότι η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας θεωρείται ότι είναι ‘πάνω’ από το νόμο.
Στα πολιτικά πράγματα στην Ουκρανία εμπλέκονται οι Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Η αμερικανική πρεσβεία το Κίεβο έχει γίνει κέντρο εξουσίας και οι πολιτικοί της Ουκρανίας μιλούν ανοιχτά για το γεγονός ότι ο κάθε διορισμός και απόλυση θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από  τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ουκρανία, Τζέφρεϊ  Πάιατ, ή από τον αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν.
Ο αρθρογράφος επισημαίνει με τρανταχτό τρόπο ότι οι προσπάθειες των ΗΠΑ και της ΕΕ  για το σχέδιο που είχαν εκπονήσει για μια μελλοντική «δυτική» Ουκρανία, μάλλον, έχουν αποτύχει..
--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  τουιστολογίου παραγωγήςhttp://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ
thumbnail
About The Author

0 comments