Λαβρόφ: Θαυμαστή η ψυχραιμία των Ελλήνων πιλότων

 




Την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ Κύπρου-Ρωσίας και οι εξελίξεις στη γύρω περιοχή συζήτησαν Λαβρόφ και Κασουλίδης.

Σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα "SigmaLive" ο Σεργκέι Λαβρόφ, επεσήμανε ότι η Ρωσία στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες των Κυπρίων για βιώσιμη λύση του Κυπριακού με οικειοθελή συμφωνία των δύο μερών.

"Οποιεσδήποτε προσπάθειες με δοτές λύσεις και ατζέντες έχουν αποδειχθεί αποτυχημένες", είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις εγγυήσεις στο κυπριακό επεσήμανε ότι εναπόκειται στην Κυπριακή Δημοκρατία να λάβει τις δικές της αποφάσεις, ενώ η λύση είπε πρέπει να βασίζεται σε μια καινούργια βάση που να διασφαλίζει την σταθερότητα στην περιοχή.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ είπε ότι η Ρωσία εκτιμά ιδιαίτερα τη στήριξη της Κύπρου μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού μαχητικού από την Τουρκία. Σχολιάζοντας τη στάση της Τουρκίας μετά την κατάρριψη του SU-24 ο κ. Λαβρόφ είπε ότι αμέσως μετά το συμβάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του κατά την οποία άκουγε μόνο δικαιολογίες οι οποίες άλλωστε έχουν ακουστεί και δημόσια.

Τέλος, ο Λαβρόφ σημείωσε επί λέξη: «Θα επαναλάβω αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας και το υιοθετώ πλήρως, ότι οι Έλληνες πιλότοι επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση έναντι της επιθετικότητας με την παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά μαχητικά».

http://www.sofokleousin.gr/
thumbnail
About The Author

0 comments