Βήμα-βήμα κινούνται προς τη Ράκκα οι Κούρδοι - Γι' αυτό λυσσούν ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου και σφάζουν τους Κούρδους

Δυνάμεις με επικεφαλής το YPG/YPJ βήμα-βήμα προχωρούν προς την Ράκκαayn-isa-operasyonu-ypg-ypj-qsd-anha
Οι Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις (QSD) υπό την ηγεσία του YPG/YPJ (σημ. ,μεταφρ: Κούρδοι της Β. Συρίας) συνεχίζοντας τις επιχειρήσεις στις περιοχές Αγίν Ισά και φράγμα Τισρίν, προχωρούν βήμα-βήμα προς την πόλη Ράκκα.
Σύμφωνα με την είδηση από το ANHA, μετά από την επιχείρηση που άρχισε κοντά στο φράγμα Τισρίν στις 3 Ιανουαρίου, τα χωριά Κερντοσάν, Καντριέ, Σεχ, Αλί Σεμαρί και Εμπού Μαζντ, εκκαθαρίστηκαν από τις συμμορίες της  ISIS. Με τις επιχειρήσεις αυτές, στις οποίες ηγείται το YPG/YPJ, χτες 4 Ιανουαρίου καταλήφθηκε και το χωριό Χασουντιέ.
Ο Ταλάλ Αλή Σούλο, εκπρόσωπος του QSD, μιλώντας στο Ρόιτερς είπε πως κατέλαβαν κάποια χωριά και χωράφια στην περιοχή Αγίν Ισά σε απόσταση 50 χλμ από την Ράκκα.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα την Αγγλία, ανακοίνωσε πως η QSD κατέλαβε έξι χωριά της ISIS και ότι και οι δύο πλευρές είχαν μεγάλες απώλειες.
sr
Μέσα στον στρόγγυλο κόκκινο κύκλο τα χωριά και οικισμοί που πήρε το YPG/YPJ.

Οι δυνάμεις του YPG/YPJ που προχώρησαν 30 χλμ ανατολικά του φράγματος Τισρίν, βρίσκονται πια σε απόσταση 50 χλμ ΒΔ της Ράκκας.
Επίσης από την πλευρά του Αγίν Ισά η QSD πλέον βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ από την ¨πρωτεύουσα¨ της ISIS Ράκκα.
Αξιωματικός της YPJ : Προχωρήσαμε 8 χλμ νότια της Αγίν Ισά
ypj-komutani-fidan-torhildan-anha-768x471
Σύμφωνα με είδηση από το ΑΝΗΑ, η Φιντάν Τολχιντάν-αξιωματικός του YPJ, δήλωσε πως οι Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις προχώρησαν 8 χλμ πιο νότια από την περιοχή Αγίν Ισά.
Η Τολχιντάν ανέφερε πως οι επιθέσεις που άρχισε η ISIS στις 30 Δεκεμβρίου αποκρούστηκαν και στην συνέχεια, η QSD προχώρησε και κατέλαβε πολλά χωριά και στρατηγικά σημεία.
Η Φιντάν Τολχιντάν ανέφερε πως βρέθηκαν επίσης πολλά τούνελ που ανήκαν στις συμμορίες.

http://sendika8.org/2016/01/ypgypj-onculugundeki-gucler-adim-adim-rakkaya-ilerliyor/
Πηγή: Τουρκικά Νέα
thumbnail
About The Author

0 comments