Ο Οίκος των Ρότσιλντ (1)

Dean Henderson
Η οικογένεια Ρότσιλντ (Rothschild) συνδυάστηκε με τον οίκο της Οράγγης (Orange) της Ολλανδίας (βασιλική οικογένεια) για να ιδρύσει την Τράπεζα του Άμστερνταμ στις αρχές της δεκαετίας του 1600, έγινε η πρώτη ιδιωτική κεντρική τράπεζα στον κόσμο.
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ της Οράγγης παντρεύτηκε με τον αγγλικό οίκο των Ουίντσορ  (Windsor), λαμβάνοντας ως σύζυγο την κόρη του βασιλιά Ιακώβου Β', την Μαίρη. Το Τάγμα της Αδελφότητας της Οράγγης, το οποίο προώθησε πρόσφατα την προτεσταντική βία στη Βόρεια Ιρλανδία, έβαλε τον Γουίλιαμ Γ’ στο θρόνο της Αγγλίας, απ 'όπου κυβέρνησε τόσο τη Βρετανία όσο και την Ολλανδία. Το 1694, ο Γουίλιαμ Γ’ συνεργάστηκε με τους Ρότσιλντ για να ξεκινήσει τη Τράπεζα της Αγγλίας.

Η “γριά της οδού της βελόνας νημάτων” (Threadneedle Street), όπως λένε τη Τράπεζα της Αγγλίας, περιβάλλεται από ένα τείχος 9 μέτρα ύψος.  
Τρεις όροφοι κάτω από την επιφάνεια, βρίσκεται το μεγαλύτερο απόθεμα σε ράβδους χρυσού στον κόσμο.  
Ο μεγαλύτερος θησαυρός βρίσκεται κάτω από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (Federal Reserve Bank of New York) που ελέγχεται από τους Ρότσιλντ. Σύμφωνα με το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Bill Still "The MoneyMasters", το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρυσού κατασχέθηκε από τα σήμερα άδεια θησαυροφυλάκια του Φορτ Νοξ ως ενέχυρο για τα ομόλογα του χρέους των ΗΠΑ στις οκτώ οικογένειες της Federal Reserve.

Αυτή η οικονομική μαφία ενίσχυσε τον έλεγχό της επί του παγκόσμιου αποθέματος χρυσού όταν 200 εκατομμύρια ουγκιές χρυσού που ανήκαν στην τράπεζα Nova Scotia (σημ. μτφ.: καναδική τράπεζα), ανακτήθηκαν κάτω από το μακελειό του World Trade Center. Μία ημέρα μετά την ανάκτηση του της 1ης Νοεμβρίου του 2001, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι, απέλυσε εκατοντάδες εργάτες του σχεδίου διάσωσης στο Ground Zero (σημ. μτφ: διευκρινίζουμε παρεμπιπτόντως ότι ο όρος «σημείο μηδέν, Ground Zero » χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά για να εντοπιστεί το σημείο έκρηξης ενός πυρηνικού όπλου ... Έχουμε ήδη μιλήσει για αυτό...), λίγο μετά τη τιμητική διάκριση του Ιππότη που του αποδόθηκε  από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β 'και την ανακήρυξη του ως  "Man of the Year" (άνθρωπος της χρονιάς) από το περιοδικόTime magazine...

Η ημερήσια τιμή του χρυσού καθορίζεται καθημερινά στην τράπεζα NMRothschild στο City του Λονδίνου.  
Εκεί, πέντε από τις οκτώ οικογένειες τραπεζιτών αποφασίζουν μονομερώς, χωρίς καμία διαβούλευση, ποια θα είναι η τιμή του χρυσού κάθε πρωί. Το υποκατάστημα της Kleinwort BensonSharps Pixley, είναι μία από τις πέντε εταιρείες που αποφασίζουν. Μια άλλη είναι η Mocatta Metals. Ανήκει κατά πλειοψηφία στη Standard Chartered Bank, την τράπεζα που ιδρύθηκε από τονCecil Rhodes της οποίας το υποκατάστημα του Ντουμπάι κατέθεσε ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στον Mohamed Atta, τον υποτιθέμενο αρχηγό της επιχείρησης στο έδαφος.

Σύμφωνα με τον βρετανό βουλευτή Michael Meacher, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian του Λονδίνου, ο Omar Saeed Sheikh, ο άνθρωπος που αποκεφάλισε τον Αμερικανό δημοσιογράφο Ντάνιελ Περλ το 2002, ήταν πράκτορας της βρετανικής MI6. Είπε ότι ήταν επίσης ο Sheikh ο οποίος, για λογαριασμό του στρατηγού Mahmoud Ahmed των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών ISI, κατέθεσε 100.000 δολάρια ΗΠΑ στον Μοχάμεντ Άτα από τηνStandard Chartered Bank του Ντουμπάι πριν από τις 11 Σεπτεμβρίου 2001. Ο ισχυρισμός αυτός του Meacher επιβεβαιώθηκε από τον Dennis Lomel, διευθυντή του τμήματος χρηματοοικονομικών του FBI και από ένα άρθρο της Times of Indiaστις 11 Οκτωβρίου 2001. Η εταιρεία Mocatta Metals είναι επίσης ένα από τα χρηματοδοτικά μέσα των δραστηριοτήτων της Μοσάντ.

Το υποκατάστημα Midland Bank Samuel Montagu είναι ένας τρίτος "διαπραγματευτής" της τιμής του χρυσού στο Λονδίνο. Το 1999, η Midland, της οποίας η έδρα βρισκόταν στην καρδιά των χρημάτων της κοκαΐνης στον Παναμά, αγοράστηκε από την τράπεζα HSBC Bank που ελέγχεται από τη βρετανική τραπεζιτική ολιγαρχία· το παλιό πλυντήριο των χρημάτων των Πολέμων του Οπίου της Hong Kong Shanghaï Bank Corporation έγινε σήμερα η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο. Η Midland ανήκει μερικώς στη μοναρχία αλ-Σαμπάχ του Κουβέιτ.  
Οι άλλοι δύο αποφασίζοντες τη τιμή του χρυσού είναι οι Johnson Matthey και NMRothschild, οι δύο εταιρείες έχουν διοικητικά συμβούλια διασυνδεμένα με τηνAnglo American και τη HSBC.

Η Anglo-American είναι η τρίτη παγκόσμια εταιρεία εξόρυξης. Ελέγχεται από τους Ρότσιλντ και την οικογένεια Oppenheimer της Νότιας Αφρικής. Έχει τηνEngelhardt, η οποία έχει σχεδόν το μονοπώλιο στην παραγωγή του παγκόσμιου χρυσού καθώς και το μονοπώλιο των διαμαντιών, τη De Beers. Ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος της De Beers είναι ο Nicky Oppenheimer. Η DeBeersκατηγορήθηκε το 1994 για νόθευση των τιμών και τέθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών. Μέχρι σήμερα, οι αξιωματούχοι αυτής της εταιρείας δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους στο έδαφος των ΗΠΑ για το φόβο της σύλληψης τους από τις αρχές.

Οι Ρότσιλντ, ελέγχουν επίσης τη BHP Billiton και τη Rio Tinto, οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης στον κόσμο, όπως και τη Royal Dutch / Shell και τη Bank ofAmerica. Όπως είπε ο αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας GeorgeBlunden: "Ο φόβος είναι αυτό που κάνει τις εξουσίες της τράπεζας τόσο αποδεκτές. Η τράπεζα είναι σε θέση να ασκήσει την επιρροή της, όταν οι άνθρωποι εξαρτώνται από εμάς και φοβούνται να χάσουν τα προνόμια τους ή όταν είναι τρομοκρατημένοι».

Ο Meyer Amschel Rothschild πούλησε στη βρετανική κυβέρνηση Γερμανούς μισθοφόρους από την Έσση για να πολεμήσουν εναντίον των Αμερικανών επαναστατών, μεταφέροντας τα κέρδη στον αδελφό του Nathan στο Λονδίνο, όπου έδρευε η τράπεζα NM (Nathan & MayerRothschild & Sons. Ο Mayer ήταν ένας πολύ φιλομαθής μαθητής της Καμπάλα και ξεκίνησε την περιουσία του με κλεμμένα χρήματα, μέσω εκβιασμού του William ΙΧ, βασιλικού διοικητή της περιοχής Έσσης-Κάσελ και γνωστού μεγάλου Τέκτονα.

Η ελεγχόμενη από τους Ρότσιλντ εταιρεία Barings χρηματοδότησε το κινεζικό εμπόριο οπίου και το εμπόριο της παράνομης διακίνησης των μαύρων της Αφρικής.  
Χρηματοδότησε την αγορά της Λουιζιάνας (από τον Ναπολέοντα): Όταν μερικά κράτη έκαναν στάση πληρωμής για τα δάνειά τους, η Barings δωροδόκησε τονDaniel Webster για να βγάλει λόγους για να τονίσει τις αρετές της αποπληρωμής των χρεών. Τα κράτη μέλη διατήρησαν τη θέση τους, και ο οίκος των Ρότσιλντ έκοψε τη στρόφιγγα το 1842, βυθίζοντας τις ΗΠΑ σε μια τεράστια οικονομική ύφεση.  
Ειπώθηκε συχνά ότι η περιουσία των Ρότσιλντ εξαρτάται από την πτώχευση των εθνών. Ο Mayer Amschel Rothschild είχε πει: «Εμένα δεν με νοιάζει ποιος ελέγχει τις πολιτικές υποθέσεις ενός έθνους όσο μπορώ να ελέγξω το νόμισμα του».

Συνεχίζεται

Dean Henderson

url του αρχικού άρθρου:
https://hendersonlefthook.wordpress.com/2015/12/26/the-house-of-rothschild/  (Excerpted from Chapter 19: The Eight Families: Big Oil & Their Bankers…)

-Μετάφραση από Αγγλικά στα Γαλλικά από Αντίστασης 71 ~
-Μετάφραση από Γαλλικά στα Ελληνικά από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογώμονα Πολιτικά, 2.2.2016


thumbnail
About The Author

0 comments