Ανεργία, οικονομία και μετανάστευση τα σημαντικότερα προβλήματα των Ελλήνων

REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS
Οι Έλληνες ιεραρχούν ως κορυφαίο εθνικό πρόβλημα την ανεργία (55%) και τη δυσμενή κατάσταση της οικονομίας (45%), ενώ ως μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πρόκληση θεωρούν τις υψηλές μεταναστευτικές ροές (52%).
Η ανεργία, η οικονομία και η μετανάστευση είναι τα σημαντικότερα προβλήματα των Ελλήνων, σύμφωνα με στοιχεία του νέου ευρωβαρόμετρου για την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, οι Έλληνες ιεραρχούν ως κορυφαίο εθνικό πρόβλημα την ανεργία (55%) και τη δυσμενή κατάσταση της οικονομίας (45%), ενώ ως μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πρόκληση θεωρούν τις υψηλές μεταναστευτικές ροές (52%).
Παράλληλα, οι Έλληνες είναι οι πιο απαισιόδοξοι μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών, καθώς το 45% αναμένει επιδείνωση της ζωής του, ενώ το συντριπτικό 92% δηλώνει ότι η ποιότητα της ζωής του έχει υποτιμηθεί.
Ιδιαίτερα υψηλά είναι και τα ποσοστά δυσπιστίας προς τους εγχώριος και ευρωπαϊκούς θεσμούς, καθώς το 81% δηλώνει δύσπιστο ως προς την Ε.Ε., το 71% προς το Ευρωκοινοβούλιο, το 75% προς την Κομισιόν και το 78% προς την ΕΚΤ.
Σε εθνικό επίπεδο, το 92% αποδοκιμάζει τα πολιτικά κόμματα, το 83% τη Βουλή, το 82% την κυβέρνηση και το 82% τις τοπικές ή περιφερειακές αρχές. Το αντίστοιχο ποσοστό δυσπιστίας προς τα ΜΜΕ ανέρχεται έως και το 80%.
Στο ζήτημα της μετανάστευσης, η πλειοψηφία των Ελλήνων (85%) θεωρεί ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να βοηθήσει τους πρόσφυγες – μετανάστες. Μάλιστα, πρόκειται για το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των 28 κρατών – μελών.
Τέλος, σε ποσοστό 70%, οι Έλληνες τάσσονται υπέρ του ευρώ και της Ευρωζώνης, ποσοστό το οποίο είναι αυξημένο κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες έναντι της προηγούμενης μέτρησης.
http://infognomonpolitics.blogspot.gr
thumbnail
About The Author

0 comments