Κρύβουν "κάτω από το χαλί" τις τουρκικές διεκδικήσεις

Η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί μια συνήθη πολιτική πρακτική, να αποκρύπτει γεγονότα, με το σκεπτικό ότι αφού δεν δημοσιοποιούνται, άρα δεν υπάρχουν. Μόνον που, αφενός πληροφορούμαστε τα γιγνόμενα από τον ξένο Τύπο, και κυρίως τον βαλκανικό και τουρκικό, αφετέρου δεν φιμώθηκε ακόμη ο ελληνικός Τύπος, όπως στην Τουρκία, την οποία προφανώς έχουν ως υπόδειγμα.


Φερ’ ειπείν, κανείς Έλληνας αρμόδιος δεν απάντησε στον ισχυρισμό του Βουλγάρου πρωθυπουργού κ. Μπορίσοφ, ότι η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να δράσει για να σταματήσει ο αποκλεισμός των συνόρων από τους αγρότες, μετά την απειλή της Βουλγαρίας ότι θα προβάλει βέτο στην σημερινή σύσκεψη της Ε.Ε. και Τουρκίας για το μεταναστευτικό. Υπαινίχθηκε μάλιστα, ότι αυτήν την τακτική -της απειλής- καταλαβαίνουμε.

Πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός, ότι θέλησαν -ιδίως δια του κ. Καμμένου- να θεωρήσουμε ως μεγάλη επιτυχία την άφιξη του ΝΑΤΟϊκού στολίσκου, εκ πέντε πλοίων, ο οποίος θα υποχρέωνε την Τουρκία σε συμμόρφωση, στέλνοντας πίσω τους λαθρομετανάστες και πρόσφυγες. Ή δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα ο κ. Καμμένος, και δεν έχει αντίληψη πώς συμπεριφέρεται η Τουρκία, ή λαϊκίζει και μας παρουσιάζει αναληθείς καταστάσεις ως βέβαιες να συμβούν.

Τα ίδια με τον κ. Κοτζιά. Ο οποίος θέλοντας να καλύψει την σιωπή του στη απαράδεκτη πρόκληση του Τούρκου ΥΠΕΞ, και μάλιστα εντός της Ελλάδος, άλλοτε μας είπε πώς απάντησε (κάποιο ανούσιο ψέλλισμα, το θεωρεί απάντηση ο κ. Κοτζιάς), άλλοτε επικαλέστηκε την λάθος μετάφραση. Όμως, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ήταν σαφής, και η επιθετική κατά της Ελλάδας δήλωσή του, έγινε και θέμα στον ρωσικό Τύπο, ο οποίος έγραψε:

«Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι τα τουρκικά αεροσκάφη έχουν το δικαίωμα να παραβιάζουν επανειλημμένα τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, λόγω της άρνησης των τουρκικών αρχών να αναγνωρίσουν επίσημα την αμφιλεγόμενη ζώνη των 10 μιλίων στα ύδατα του Αιγαίου», σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

«Αναφέρομαι στις υφιστάμενες νομικές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών», τόνισε ο Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στην τόσο στις υπερπτήσεις άνω ελληνικών νησιών (και μέσα στα 6 μίλια, δηλαδή), όσο και στην αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο τμήμα του Αιγαίου που της ανήκει.

Ο καθηγητής κ. Ηλίας Κουσκουβέλης, γράφει αφοπλιστικώς επ’ αυτών: 

«Γιατί όλοι αιφνιδιάζονται με τα προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και με τη συμπεριφορά της έναντι των συμμάχων της; Τι περίμεναν; Ότι επειδή έκαναν μία συμφωνία, η Τουρκία θα την τηρούσε χωρίς να προσπαθήσει να μεγιστοποιήσει σε επιμέρους ζητήματα και χωρίς να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το προσφυγικό για τον κεντρικό της στόχο;
Ή ότι επειδή βρίσκονται οι σύμμαχοι στο Αιγαίο και υπάρχουν ελληνο-τουρκικές συναντήσεις σε υψηλό επίπεδο θα σταματούσαν οι παραβιάσεις του εθνικούς μας εναέριου χώρου; Η Τουρκία εξαρχής παίζει ένα πολιτικό «παιχνίδι» με τους πρόσφυγες και με όλους τους συμμάχους της, τους οποίους, με πρώτες τις Η.Π.Α., και καταγγέλλει επειδή δεν της κάνουν την χάρη στη Συρία έναντι των Κούρδων».
Και μετά από όλα αυτά, η κυβέρνηση ενοχλήθηκε επειδή η «Καθημερινή» αποκάλυψε το έγγραφο των Τούρκων προς το ΝΑΤΟ, με το οποίο αφήνει εκτός διεκδικήσεων μόνον τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας. Ο πανικός της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία επί 13 μήνες διακυβέρνησης της χώρας, τη μόνη επιτυχία που μπορεί να παρουσιάσει είναι οι διορισμοί των στελεχών του κόμματος, φαίνεται και από την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.
Το οποίο, ασκεί έντονη κριτική για το γεγονός ότι δημοσιοποιήθηκε το επίμαχο έγγραφο, κάνοντας μάλιστα λόγο για κύκλους που θέλουν να υπονομεύσουν την εθνική προσπάθεια. Από τότε είναι «αντεθνική προσπάθεια» η αποκάλυψη αληθινών γεγονότων;

Γι’ αυτό λέγω ότι μάλλον υπάρχει μίμηση της φίμωσης του Τύπου από τον Ερντογάν. 
Τι εννοεί ο κ. Κοτζιάς; 
Για να μη υπονομεύσουμε την εθνική προσπάθεια πρέπει να υμνούμε την ανεπαρκή πολιτική του μέχρι σήμερα και να ψευδόμαστε; 
Και σε ποιον τομέα η προσπάθεια του κ. Κοτζιά κατέστη επιτυχής, και την υπονομεύουν τα ΜΜΕ;

Φοβάμαι, πως στην κυβέρνηση -για να χρησιμοποιήσω ποδοσφαιρικό όρο- «έχουν χάσει την μπάλα».

Ο Μακεδών
Πηγή Voria
thumbnail
About The Author

0 comments