Κοσσυφοπέδιο: Συνελήφθησαν χρηματοδότες νέων τζιχαντιστών

Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου συνέλαβε δύο άνδρες που φέρονται ως χρηματοδότες για νεοσύλλεκτους τζιχαντιστές με σκοπό να προωθηθούν στο ‘Ισλαμικό κράτος’.

Σε δελτίο Τύπου η τοπική αστυνομία της πόλης Πρίζρεν, ανακοίνωσε τη σύλληψή τους «με την υποψία συμμετοχής στη χρηματοδότηση ή διευκόλυνση της τρομοκρατίας».

Η ύποπτοι συνέλεγαν άτομα και τα χρηματοδοτούσαν να μεταβούν στη Μέση Ανατολή και να ενταχθούν στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS.


Σήμερα, η διεύθυνση της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου έχει λάβει εντολή από το Βασικό Δικαστήριο για ελέγχους σε κατοικίες και κτήρια υπόπτων για τρομοκρατία στην Πρίστινα και στο Πέτς, όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

Συρία σε HΠΑ: Πείτε σε Τουρκία και Σ. Αραβία να σταματήσουν τη χρηματοδότηση των τρομοκρατών 

Η Μπουθάινα Σααμπάν, σύμβουλος πολιτικής και μέσων ενημέρωσης του Σύριου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε ότι είναι καιρός πια, οι ΗΠΑ να πιέσουν την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία να σταματήσουν να υποστηρίζουν τους τζιχαντιστές που σπέρνουν τον όλεθρο στη χώρα.

Η Σααμπάν, έκανε τις παρατηρήσεις αυτές κατά τη διάρκεια συνέντευξης με το λιβανικό τηλεοπτικό κανάλι ‘Αλ Μαγιαντίν’ την Τρίτη, μία ημέρα μετά που ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι το «κύριο μέρος» των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων θα αρχίσει να αποσύρεται από τη Συρία.

«Η μπάλα βρίσκεται τώρα στο γήπεδο των Ηνωμένων Πολιτειών και το επόμενο βήμα πρέπει να είναι η πίεση προς την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία να σταματήσει τη χρηματοδότηση των τρομοκρατών και τη ροή όπλων προς αυτούς», είπε η σύμβουλος του Άσαντ.


Η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία, μαζί με άλλους συμμάχους τους, όπως του Κατάρ, έχουν αρχίσει «ξανά και ξανά» να εμπλέκονται στην υποστήριξη των τζιχαντιστών με οικονομική και υλικοτεχνική βοήθεια, σε μια προσπάθεια να ρίξουν την κυβέρνηση, όπως τόνισε ο Σααμπάν.
Αναφερόμενος στη Ρωσία, όπως κάθε ‘σύμμαχος και φίλος’ που έχει βάσεις τις σχέσεις με τη Συρία με σεβασμό και κατανόηση, σημείωσε ότι η μερική απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων δεν σημαίνει ‘ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν’.

Πηγή "Βαλκανικό Περισκόπιο" 

0 σχόλια