Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ



Γράφει ο Γεώργιος Σκλαβούνος

Ο άγνωστος πλανητικών διαστάσεων πόλεμος για την αρπαγή της γης και του νερού .

Οι καταγεγραμμένες αγορές από τις ΗΠΑ είναι αρκετές ώστε να αποτυπώσουν την ένταση και την έκταση της αρπαγής.
Σύμφωνα με το Scientific American(12/2/2013) οι ετήσιες αγορές γης μεταξύ των ετών 2000-2008 από αμερικανικές εταιρείες ανά τον κόσμο συμποσούνται 2.050.000.000 στρέμματα.

Από το 2009 οι ετήσιες αγορές έφτασαν τα 1.380.000.000.στρέμματα ετησίως.

Οι αγορές γίνονται κατά 60% σε χώρες όπου η πείνα και ο υποσιτισμός βασιλεύουν. Οι εκτεταμένες αγορές γης από το Σουδάν, το Κογκό, την Σομαλία μέχρι την Λιβερία αλλά και την Ινδονησία, εκτάσεις μεγαλύτερες της Γαλλίας, εκχωρούνται για εκμετάλλευση ή πωλούνται αναγκαστικά και διευρύνουν το χάσμα ανάμεσα στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες.
Η αρπαγή νερού από πολυεθνικές ανέρχεται σε 454 δις κυβικά μέτρα ετησίως και αντιστοιχεί στο 5% της παγκόσμιας ετήσιας κατανάλωσης νερού.

Ήδη από την εποχή των Περσών υπήρχε η απαίτηση για συμβολική προσφορά Γης και Ύδατος ως αναγνώριση της αμαχητί υποταγής.  Όπως υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει ο αγώνας για τον ουσιαστικό έλεγχο των ΠΗΓΩΝ και των ΠΟΡΩΝ της ΖΩΗΣ.

Έτσι υπήρχαν και υπάρχουν οι εντός των τειχών Μηδίζοντες. Τώρα, βέβαια, τους λένε Νέο-Μηδίζοντες ή κατά το ορθότερο Νεο-Φιλελελεύθερους..
thumbnail
About The Author

0 comments