Έρημη πόλη οι Βρυξέλλες – Ασφαλείς εντός του Ευρωκοινοβουλίου οι Έλληνες μαθητές

Έρημη πόλη θυμίζουν οι Βρυξέλλες, λίγες μόνο ώρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 34 ανθρώπους και είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι.

Ελάχιστοι είναι οι άνθρωποι που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο της πόλης. Οι περισσότεροι βρίσκονται στα σπίτια τους ενώ όλα τα εμπορικά είναι κλειστά.
Ασφαλείς εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι 17 μαθητές από το λύκειο του Ραπτόπουλου Ευρυτανίας που βρίσκονται στις Βρυξέλλες.
«Εμείς το μόνο το οποίο είδαμε είναι μια αστυνομοκρατούμενη πόλη με αστυνομικούς και στρατιώτες στους δρόμους», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο εικονολήπτης του STAR Κεντρικής Ελλάδας Βασίλης Παπαμίχος που συνοδεύει τους μαθητές στη βελγική πρωτεύουσα.
«Αρχικά νιώσαμε μια μεγάλη αγωνία καθώς βρεθήκαμε εγκλωβισμένοι μέσα στο κτήριο του Ευρωκοινοβουλίου. Όμως στη συνέχεια νιώθουμε πολύ μεγάλη ασφάλεια που βρισκόμαστε εδώ μέχρις ότου ηρεμήσουν τα πράγματα», ανέφερε στο κανάλι η φιλόλογος κ. Μπούτλα.
Η φιλόλογος διευκρίνισε ότι η αποστολή θα παραμείνει στο κτήριο του Ευρωκοινοβουλίου τουλάχιστον μέχρι τις έξι το απόγευμα και υπό την προϋπόθεση ότι οι αρχές θα δώσουν «πράσινο φως» για να μετακινηθεί και πάλι στο ξενοδοχείο.

Οι μαθητές από το Καρπενήσι βρίσκονται στις Βρυξέλλες ως προσκεκλημένοι των ευρωβουλευτών για να συζητήσουν για την εκπαίδευση στις ορεινές και ακριτικές περιοχές ενώ μαζί τους ήταν και μαθητές από νησιωτικές περιοχές.
Κάποια άτομα αφήνουν μηνύματα και λουλούδια στην πλατεία χρηματιστηρίου, στο κέντρο της πόλης:
Άδεια η μεγάλη κεντρική πλατεία των Βρυξελλών:

Aστυνομικοί φρουρούν τον κεντρικό σταθμό της πόλης:


Αδειες πλατείες σε όλη την πρωτεύουσα:

Γύρω στις 3 το μεσημέρι, τοπική ώρα, εκκενώθηκε το κτίριο της Κομισιόν. Από το πρωί είχε ζητηθεί στους εργαζομένους και υπαλλήλους της Κομισιόν να μείνουν κλεισμένοι στα γραφεία τους, τελικά το κτίριο εκκενώθηκε.
thumbnail
About The Author

0 comments