Κουρουμπλής: Μη μας πιάνει πανικός με τους Τούρκους αξιωματούχους στα ελληνικά νησιά (Video)

Κουρουμπλής: Μη μας πιάνει πανικός με τους Τούρκους αξιωματούχους στα ελληνικά νησιά (Video) - Media

Μην μας πιάνει πανικός σχετικά με την παρουσία Τούρκου αξιωματικού στα ελληνικά νησιά συστήνει ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής. Όπως ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA: «Δεν θα είναι κατ' ανάγκη χωροφύλακες.
Είναι μια συμφωνία, εφόσον υλοποιηθεί και ελπίζουμε να υλοποιηθεί προκειμένου να βρίσκεται ένας τρόπος συνεννόησης για να επιστρέφουν οι μετανάστες αυτοί στην Τουρκία. Δεν πρέπει να μας καταλαμβάνει πανικός, όταν είναι μια συμφωνία που διευκολύνει τα πράγματα. Ελπίζω πως θα υλοποιηθεί, αλλά επιφυλάξεις πάντα υπάρχουν», τόνισε.

Σε ότι αφορά στο ΝΑΤΟ, σημείωσε ότι «περιορίζεται μόνο στο ρόλο που του έχει δοθεί. Δεν κάνει τίποτα περισσότερο. Φανταστείτε να μην είχε δεχθεί η Ελλάδα το ΝΑΤΟ. Θα προσπαθούσαν να φορτώσουν ξανά στην Ελλάδα τις ευθύνες. Έχω επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα είναι ικανή αποτρεπτική δύναμη του ΝΑΤΟ. Έχω τις επιφυλάξεις μου αλλά αναζητούν κάθε τρόπο για να χρεώσουν στην Ελλάδα ευθύνες». 
Συνεχίζοντας ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως «αυτό που συμβαίνει στην Ειδομένη είναι η ντροπή της Ευρώπης. Στα παιδιά που ζουν αυτές τις στιγμές, οι Ευρωπαίοι κατασταλάζουν μίσος στις ψυχές τους» και παραδέχθηκε πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν θέλουν να φύγουν».
Η Ειδομένη δεν είναι εύκολο να αδειάσει γιατί δεν μπορεί να τους πάρει κανείς με το ζόρι, όπου και να τους πάμε, αυτοί επιδιώκουν να φύγουν», πρόσθεσε και τόνισε: «Έχουν στο μυαλό τους να φύγουν από την Ελλάδα της ύφεσης και όταν έχουν κάτι στο μυαλό τους δεν μπορείς να το βγάλεις εύκολα». Ελάχιστοι πείθονται, παραδέχτηκε, και όσοι μεταφέρονται στα κέντρα φιλοξενίας, επιστρέφουν ξανά στην Ειδομένη.



πηγή
thumbnail
About The Author

0 comments