36 μισθοφόρους του Ερντογάν σκότωσαν οι Κούρδοι στο Χαλέπι

Οι κουρδικές δυνάμεις των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) πήραν την Τετάρτη εκδίκηση για το μακελειό που προκάλεσαν την Τρίτη οι ισλαμιστές στο Χαλέπι.

Οι «μετριοπαθείς» μισθοφόροι της Άγκυρας βομβάρδισαν την Τρίτη την κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ στο βόρειο Χαλέπι σκοτώνοντας 15 και τραυματίζοντας 56 αμάχους, κυρίως γυναικόπαιδα (φωτογραφίες εδώ).

Βεβαίως δεν ήταν μόνο η Τρίτη, κάθε ημέρα εδώ και πολλές εβδομάδες η Σεΐχ Μακσούντ βομβαρδίζεται και μετράει θύματα, αλλά την Τρίτη το μακελειό ήταν μεγάλο.

Την Τετάρτη οι μισθοφόροι της Άγκυρας επιτέθηκαν για να καταλάβουν τη συνοικία Σεΐχ Μακσούντ αλλά για μια ακόμη φορά η κουρδική αντίσταση τους απέκρουσε.

«Οι μάχες συνεχίστηκαν μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή ενός τανκ και μιας αποθήκης όπλων των ισλαμιστών», αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση των Κούρδων του YPG, η οποία συνεχίζει: «Σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες, περισσότεροι από 36 τρομοκράτες σκοτώθηκαν και 70 τραυματίστηκαν».

Από την πλευρά τους οι Κούρδοι ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκαν μόλις 4 μαχητές του YPG. Είναι οι 4 άνδρες που βλέπετε στο tweet που ακολουθεί:



Μιλώντας στο ARA News μέσα από το Χαλέπι ο Ρεζάν Χιντό, μέλος του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου, το οποίο συνδέεται με την ηγεσία του YPG, δήλωσε ότι «εν μέσω διεθνούς σιωπής, δεκάδες πολίτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί μέχρι τώρα από τις βαρβαρικές επιθέσεις των τρομοκρατικών ισλαμιστικών ομάδων».

«Τουλάχιστον 14 πολίτες σκοτώθηκαν και 52 τραυματίστηκαν, ορισμένοι πολύ σοβαρά», πρόσθεσε.

«Πέντε Κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν υπερασπιζόμενοι τους πολίτες στη Σεΐχ Μακσούντ. Ένας από τους νεκρούς είναι ο Αμπού Ραβάν, ηγετικό στέλεχος των δυνάμεων του YPG στο Χαλέπι», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο ARA News.

Ο Αμπού Ραβάν, υψηλόβαθμο στέλεχος του YPG, που σκοτώθηκε την Τετάρτη στο Χαλέπι πολεμώντας τους μισθοφόρους της Τουρκίας 

Τις τελευταίες εβδομάδες εκατοντάδες άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί από τις επιθέσεις των «μετριοπαθών» ισλαμιστών μισθοφόρων της Τουρκίας στην κουρδική συνοικία της πόλης του Χαλεπιού.

Δείτε βίντεο μέσα από τη μάχη στο Χαλέπι, που ανάρτησαν στο διαδίκτυο οι «μετριοπαθείς» μισθοφόροι της Τουρκίας:




Πηγή Tribune
thumbnail
About The Author

0 comments