Ο Μπέρνι Σάντερς στο Βατικανό καταγγέλλοντας το χάσμα πλουσίων-φτωχών



Το «ανήθικο» χάσμα μεταξύ των εχόντων της υφηλίου και των μη εχόντων, το οποίο είναι χειρότερο σήμερα σε σύγκριση με έναν αιώνα πριν, κατήγγειλε ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς στη διάρκεια συνεδρίου στο Βατικανό με αντικείμενο την κοινωνική δικαιοσύνη.


Ο Σάντερς επισήμανε ότι η πρώτη παπική εγκύκλιος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για την κοινωνική δικαιοσύνη, την οποία έγραψε το 1891 ο πάπας Λέων ΙΓ' καταδίκαζε το τεράστιο χάσμα μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι. Η κατάσταση είναι χειρότερη σήμερα. Το 2016, το μόλις 1% του πληθυσμού του πλανήτη κατέχει περισσότερο πλούτο από το υπόλοιπο 99%» σημείωσε ο υποψήφιος στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

«Σε μια εποχή όπου τόσο λίγοι κατέχουν τόσα πολλά και τόσοι πολλοί διαθέτουν τόσα λίγα, πρέπει να απορρίψουμε τα θεμέλια αυτής της σύγχρονης οικονομίας ως ανήθικα και μη βιώσιμα» τόνισε.

Ο ίδιος κατήγγειλε επιπλέον ένα σύστημα που υφίσταται στις ΗΠΑ, όπου «οι δισεκατομμυριούχοι μπορούν να εξαγοράσουν τις εκλογές».

Πηγή:ΑΠΕ, in.gr 
thumbnail
About The Author

0 comments