Χίος: Συμπλοκή ΜΑΤ με κατοίκους που διαμαρτύρονται για τους πρόσφυγες

Άγριες συμπλοκές το βράδυ της Κυριακής στη Χίο, μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και κατοίκων των Ταμπάκικων. 
Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για τη μεταφορά των προσφύγων προς απέλαση στην περιοχή τους και συγκεκριμένα στο κτίριο, όπου μέχρι πρότινος, γινόταν η διαδικασία της ταυτοποίησης και της καταγραφής προσφύγων και μεταναστών. 

Τα ΜΑΤ άσκησαν βία με τα γκλοπ κατά των διαδηλωτών, τρεις εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς χαρακτήρισε αναίτια την επίθεση των ΜΑΤ κατά κατοίκων της περιοχής Ταμπάκικα Χίου.

Ο δήμαρχος απέδωσε το περιστατικό στην γενικότερη έλλειψη συντονισμού από πλευράς κυβέρνησης σε αυτά που συμβαίνουν στο νησί τις τελευταίες ημέρες και κατήγγειλε ότι «δεν είναι δυνατόν η τοπική κοινωνία να είναι έρμαιο μιας ασχεδίαστης και αδιευκρίνιστης κατάστασης».

Συσχετιζόμενο το γεγονός της επίθεσης των ΜΑΤ σε έλληνες πολίτες που διαμαρτύρονταν, με την επίθεση των "προσφύγων" - λαθρομεταναστών κατά των ΜΑΤ στην Ειδομένη στην οποία οι άνδρες των ΜΑΤ είχαν "κατεβασμένα χέρια" και τηρούσαν στάση άμυνας δεχόμενοι χτυπήματα, αλλά και με την καταστροφή στο λιμάνι του Πειραιά από "πρόσφυγες" - λαθρομετανάστες, χωρίς να παρέμβει η αστυνομία, το συμπέρασμα που εξάγεται είναι τραγικό. Η κυβέρνηση μέσω των ΜΑΤ επιτίθεται στους Έλληνες πολίτες και τους αντιμετωπίζει ως παρείσακτους και πολίτες δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας οι οποίοι στερούνται πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων...

 
http://kostasxan.blogspot.gr

0 σχόλια