Αιφνιδιάζουν ομογενείς και Αρχιεπίσκοπος Αμερικής με "κίνηση ματ"

Μόνο στο star.gr: Αιφνιδιάζουν ομογενείς και Αρχιεπίσκοπος Αμερικής με "κίνηση ματ"



Με σύνθημα «αυτό δεν είναι το όνομά σου», η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α., ξεκινά από αύριο Τετάρτη παγκόσμια εκστρατεία συλλογής υπογραφών, μέσω του διαδικτύου, με σκοπό να ανακληθεί η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης, του 2004, επί Μπους, για προσωρινή, όπως έλεγε τότε, αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία».
Η ένωση των ομογενών, έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, καθώς και της μεγαλύτερης ελληνοαμερικανικής οργάνωσης AHEPA. Η Παμμακεδονική Ένωση ξεκίνησε το πρώτο στάδιο του εγχειρήματος συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες υπογραφές ‘offline’ από ενδιαφερόμενους Αμερικανούς πολίτες (ελληνικής και μη καταγωγής), πέρσι τον Απρίλιο και τώρα κλιμακώνει την εκστρατεία της.
«Στηρίζουμε διαχρονικά την προσπάθεια της Παμμακεδονικής και ιδιαίτερα την νέα πρωτοβουλία για την συλλογή υπογραφών για την υποβολή υπομνήματος με το οποίο θα ζητείται η ανάκληση της αναγνωρίσεως της FYROM με το όνομα Μακεδονία», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις στήριξης του εγχειρήματος από ομογενειακές οργανώσεις παγκοσμίως.
«Είμαστε πανέτοιμοι. Έχουμε στην φαρέτρα μας όλα τα επιχειρήματα που χρειαζόμαστε αλλά και την υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Δημητρίου, ο οποίος είναι κι επίτιμος πρόεδρος της οργάνωσής μας. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την αλλαγή των γεωστρατηγικών ενδιαφερόντων στην ευρύτερη περιοχή περί της Ελλάδας και το συμφέρον των δύο πατρίδων μας», λέει ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Δ. Χατζής, απευθύνοντας έκκληση σε Έλληνες και ξένους να υπογράψουν προστατεύοντας όχι μόνον την ελληνική αλλά την παγκόσμια ιστορική κληρονομιά και αλήθεια.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά την προεκλογική του εκστρατεία το 2008 προσυπέγραψε επιστολή με 39 άλλα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου στην οποία καλούσαν την  ΠΓΔΜ να θέσει τέλος στην αρνητική εθνικιστική προπαγάνδα της και να εργαστεί με τον ΟΗΕ και την Ελλάδα στην εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για την ονομασία. Καθώς επίσης να  κάνουν βήματα, όχι μόνο για «τον τερματισμό της διάδοσης αρνητικής προπαγάνδας κατά της Ελλάδας», αλλά και να «επανεξετάσουν το περιεχόμενο των βιβλίων, χαρτών και διδασκαλικών εγχειριδίων, διασφαλίζοντας ότι αυτά παρέχουν ορθή πληροφόρηση». Εν όψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών στην Αμερική η Παμμακεδονική επαναφέρει το θέμα της σχετικής δέσμευσής τους.
Οι ενδιαφερόμενοι να υπογράψουν μπορούν να επισκέπτονται το Linkhttps://www.gopetition.com/petitions/restoration-of-historical-truth-about-macedonia/signatures.html ή την ιστοσελίδαhttp://panmacedonian.info/ στην κατηγορία “Support Our Petition”.

thumbnail
About The Author

0 comments