Εγκαταλείπουν οι αεροπορικές εταιρείες τη Βενεζουέλα



Μετά τη Lufthansa και η Latam, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Βενεζουέλας εγκαταλείπει τη δραστηριότητά της στη χώρα και αναστέλλει λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα τις αεροπορικές της πτήσεις. 

Υπενθυμίζουμε ότι Η γερμανική αεροπορική εταιρεία, Lufthansa, ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τις πτήσεις της προς Βενεζουέλα από τις 18 Ιουνίου λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η εταιρεία είπε επίσης ότι οι νομισματικοί έλεγχοι Βενεζουέλα καθιστούν αδύνατο για τις αεροπορικές εταιρείες να μετατρέψουν τα κέρδη τους σε δολάρια και να στείλουν τα χρήματα στο εξωτερικό.

Σημείωσε επίσης ότι η Βενεζουέλα δεν είναι πια τόσο δημοφιλής προορισμός και η ζήτηση των πτήσεων προς τη χώρα έχει μειωθεί σημαντικά από το 2015. Τέλος η εταιρεία τόνισε πως στο εγγύς μέλλον ελπίζει να αποκαταστήσει τις αεροπορικές της υπηρεσίες στη χώρα.


Σε δήλωσή της η αεροπορική εταιρεία Latam ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τις δραστηριότητές της στο αεροδρόμιο του Καράκας «προσωρινά και για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα».Η εταιρεία ενημέρωσε ότι αρχικά, σε λίγες ημέρες, θα διακοπούν οι πτήσεις της από το Σάο Πάολο προς το Καράκας, ενώ οι υπόλοιπες πτήσεις της που κατευθύνονται προς το Καράκας, από τη Λίμα και το Σαντιάγκο, θα σταματήσουν μέχρι το τέλος του Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι οι αυστηροί έλεγχοι του νομίσματος επιβλήθηκαν για πρώτη φορά στη Βενεζουέλα το 2003 από τον Ούγκο Τσάβες. Οι σκληρότεροι περιορισμοί που επιβλήθηκαν πριν από δύο χρόνια ανάγκασαν πολλές αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα.

Μάλιστα, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες απαιτούν τώρα οι επιβάτες να πληρώνουν το εισιτήριό τους σε δολάρια.
thumbnail
About The Author

0 comments