Η συμμορία των πολέμιων των μνημονίων και η αλήθεια για τα δάνεια της Τρόικας

122
Όπως έχουμε ήδη αναφέρει (πηγή), από τη μία πλευρά έχουμε μία σοβαρή οικονομική γερμανική εφημερίδα, τη Handelsblatt, η οποία δημοσιεύει την έρευνα ενός ινστιτούτου (πηγή), σύμφωνα με την οποία λιγότερα από το 5% των δανείων ύψους 215,9 δις € (9,7 δις €), οδηγήθηκαν στον προϋπολογισμό.
Από την άλλη πλευρά έχουμε μία επίσης σοβαρή ελληνική εφημερίδα, την Καθημερινή, η οποία δεν δημοσιεύει καμία έρευνα, άλλα ένα άρθρο ενός οικονομολόγου της, με τον τίτλο «Η συμμορία και το χρέος» – όπου ως συμμορία πιθανολογούμε πως εννοεί όλους εκείνους τους Έλληνες, οι οποίοι δεν συμφωνούν με τα μνημόνια που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από την ΤρόικαΜεταξύ άλλων ο «καθηγητής» γράφει τα εξής:

Η απίθανη αυτή (σσ. γερμανική) σχολή, η οποία δεν ξέρω κι αν απονέμει και τίτλους επιτίμων διδακτόρων, υποστηρίζει ότι όλη αυτή η τεράστια, η μυθώδης εξυπηρέτηση, έγινε με… 9,7 δισ. ευρώ στον ελληνικό προϋπολογισμό. Ποιος καθηγητίσκος τα γράφει στα σοβαρά αυτά; …..Με τη δημοσίευση αυτής της προπαγανδιστικής σαλάτας, τα ελληνικά μέσα πήραν φωτιά. Οι γνωστοί άγνωστοι άρχισαν να βρίζουν την Ευρώπη και να προβληματίζονται δήθεν αδόλως σχετικά με τη χρησιμότητα της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.
Αυτή η εγκληματική μαφία που βρέθηκε ιστορικά μέσα στα δύο μεγάλα κόμματα που διαχειρίστηκαν τη μεταπολίτευση και που παρεπιδημεί σε τσοντοκάναλα και εφημερίδες ανύπαρκτης κυκλοφορίας, αυτή η προσοδοθηρική συμμορία της πελατειακής Ελλάδας που θέλει τη δραχμή για να επανακαταλάβει τη χώρα, δηλητηριάζει συνεχώς τον λαό με αήθη ψέματα, υπονομεύοντας τα προγράμματα διάσωσης, που παρά τα όποια λάθη τους, τα οποία ο υπογράφων έχει επισημάνει διεθνώς και αρμοδίως, διέσωσαν τη χώρα από τον αυτοκτονικό της εαυτό“.
Τέλος, έχουμε μία οικονομική ιστοσελίδα, σύμφωνα με την οποία την περίοδο 2010 – 2015 τα δάνεια που πληρώθηκαν (μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών) ήταν 240,5 δις € – ενώ  από το μηχανισμό λάβαμε 234,7 δις €. Η διαφορά υπερκαλύφθηκε από τα 20,4 δις € που είχε δανεισθεί το ελληνικό δημόσιο από τις αγορές, στο πρώτο τετράμηνο του 2010. Επομένως, από τα δάνεια του μηχανισμού δεν οδηγήθηκε ούτε 1 € στον προϋπολογισμό (πηγή).
Συμπερασματικά λοιπόν οι Γερμανοί έκαναν ένα μικρό λάθος, ενώ ο Έλληνας συνάδελφός τους της Καθημερινής, ο οποίος θεωρεί αυτάρεσκα πως ως καθηγητης είναι κάτι πολύ ανώτερο, κυριολεκτικά αυθαιρέτησε – κάτι που δεν θα ήταν ίσως καθόλου προβληματικό, αφού τα λάθη είναι ανθρώπινα, εάν δεν ήταν εις βάρος της ίδιας του της πατρίδας, την οποία μάλλον δεν είναι σωστό να κατηγορεί. Η εφημερίδα πάντως όφειλε να ελέγξει καλύτερα το κείμενο, πριν το δημοσιεύσει – ειδικά επειδή δεν ήταν θετικό για την Ελλάδα. 
analyst.gr
thumbnail
About The Author

0 comments