ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΤΖΑΜΙ"!!!


Σε πρωτοφανή πρόσκληση για τον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης που μέχρι σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, προχωρούν οι τουρκικές αρχές για τον μήνα του Ραμαζανίου που αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουνίου.


Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak, που εκφράζει του τουρκικό καθεστώς, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε σε όλη την διάρκεια του ιερού μήνα των μουσουλμάνων, το Ραμαζάνι, που θα διαρκέσει από τις 6 Ιουνίου μέχρι τις 5 Ιουλίου πρώτη μέρα του Μπαϊράμι, η Αγία Σοφία θα λειτουργεί ως μουσουλμανικό τέμενος και καθημερινά θα αναγιγνώσκεται το Κοράνι μέσα στον ναό. 

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι για πρώτη φορά είχε γίνει απόπειρα μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, καθώς διαβάστηκε μετά από πολλά χρόνια το Κοράνι, αλλά η απόπειρα αυτή σταμάτησε κατόπιν μεγάλης αντίδρασης. 

Φέτος ο Ερντογάν και οι πέριξ αυτού έκριναν ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσουν σε αυτή την μεγάλη πρόκληση 85 χρόνια μετά, όπως αναφέρεται που η Αγία Σοφία είχε γίνει μουσείο. Μάλιστα την πρώτη μέρα του Ραμαζανίου θα παραστούν όπως έγινε γνωστό και πολλοί επίσημοι. 

Να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση σε αυτή την νέα πρωτοφανή τουρκική πρόκληση 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
thumbnail
About The Author

0 comments