Οι Τούρκοι χτύπησαν Αρμένικες συνοικίες στο Χαλέπι

Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις επιχειρούν κοντά στο Χαλέπι, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το ρωσικό κέντρο παρατήρησης της ειρηνευτικής διαδικασίας, από την πλευρά του, σε σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει πως περισσότεροι από 1.000 μαχητές επιτίθενται κατά θέσεων του συριακού στρατού στα νοτιοδυτικά του Χαλεπίου. Το ίδιο κέντρο μάλιστα επικαλείται τις μαρτυρίες πολιτών στο Χαλέπι, σύμφωνα με τις οποίες ένοπλες ομάδες αποτελούμενες από Τούρκους στρατιώτες έχουν εμφανιστεί στα βόρεια της πόλης. 


Η Τουρκική προέλαση στο Χαλέπι, για πρώτη φορά με τέτοιο βάθος τουρκικών στρατευμάτων μέσα στη Συρία, είχε προφανώς αντικειμενικό σκοπό.

Όπως αποκαλύπτει αρμένικη ιστοσελίδα, ο στόχος ήταν τα αντίποινα στην απόφαση της Γερμανίας να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων.
Το Χαλέπι βρίσκεται στο επίκεντρο των εχθροπραξιών τις τελευταίες ώες. Περισσότεροι από 2.000 μαχητές έχουν συγκεντρωθεί στα βόρεια του Χαλεπίου, σύμφωνα με το ρωσικό κέντρο παρατήρησης της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Συρία.

Το ίδιο κέντρο επικαλείται τις μαρτυρίες πολιτών στο Χαλέπι, σύμφωνα με τις οποίες ένοπλες ομάδες αποτελούμενες από Τούρκους στρατιώτες, έχουν εμφανιστεί στα βόρεια της πόλης.


Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε και η αρμενική ιστοσελίδα, η οποία αποκάλυψε ότι οι ένοπλοι Τούρκοι και οι ομάδες που ηγούνται έχουν στόχο την καταστροφή των αρμένικων συνοικιών.

«Δεν μπορεί αυτός ο έντονος βομβαρδισμός συνοικιών που διαμένουν Αρμένιοι στο Χαλέπι, να είναι τυχαίος, αλλά συνδέεται με την απόφαση του γερμανικού κοινοβουλίου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων».

Αυτό αναφέρει εμπειρογνώμονας στην αρμενική ιστοσελίδα News που τονίζει ότι η Τουρκία συνεχίζει να χρηματοδοτεί και να ελέγχει τις τρομοκρατικές ομάδες , οι οποίες προέβησαν σε βομβαρδισμούς στις αρμενικές συνοικίες του Χαλεπίου.

«Μετά την έγκριση του ψηφίσματος από την Bundestag για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, οι συνοικίες στις οποίες ζουν οι Αρμένιοι στο Χαλέπι υποβλήθηκαν σε σφοδρό βομβαρδισμό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 4 πολίτες.
Το χτύπημα της αρμενικής κοινότητας της Συρίας συνδέεται άμεσα με την απόφαση της Bundestag. Φυσικά, υπάρχει και η πιθανότητα καθαρής σύμπτωσης. Αλλά η Τουρκία προσπαθεί να εκτονωθεί με την ήττα που υπέστη από τη γερμανική βουλή με επίθεση στο Χαλέπι».

«Δεν είναι μυστικό, ότι πολλές από τις ομάδες που έχουν συσταθεί στη Συρία, οπλίζονται και χρηματοδοτούνται από την Τουρκία. Αυτό αποδεικνύεται από τον μεγάλο αριθμό των Τούρκων πολιτών που επανδρώνουν τις ομάδες αυτές και καθοδηγούνται από την Άγκυρα.

Ας μην ξεχνάμε ότι στις 2 Ιουνίου εκτός από τους πυραύλους που ρίχθηκαν στην περιοχή το Χαλεπίου, καταστράφηκε μία αρμενική εκκλησία και ένα αρμενικό σχολείο», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Στο μέτωπο του Ισλαμικού Κράτους, οι ισλαμιστές συνεχίζουν να σφυροκοπούν με ρουκέτες το δυτικό τομέα της πόλης του Χαλεπίου που ελέγχει ο συριακός στρατός. Πρόκειται προφανώς για εντεινόμενα αντίποινα λόγω της προέλασης του στρατού στα μέτωπα.

Χθες το πρωί εξαπέλυσαν τουλάχιστον 20 ρουκέτες εντός της αστικής ζώνης και στόχευσαν το παζάρι με αποτέλεσμα να υπάρχει αδιευκρίνιστος αριθμός θυμάτων και τραυαμτιών.Για 6 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες κάνει λόγο συριακό κανάλι ενώ το το Sham fm απαριθμεί σε 20 τις ρουκέτες. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο al-Razi.

To SANA νωρίτερα μα βάση τις πρώτες εκτιμήσεις έκανε λόγο για 2 νεκρούς και 20 τραυματίες από τις ρουκέτες που εκτόξευσαν ομάδες που σχετίζονται με την αλ Nosra κατά της συνοικίας Midane στο Χαλέπι.

Πληροφορίες από ΑΠΕ, OnAlertechedoros-a.gr και dimpenews.com
thumbnail
About The Author

0 comments