Ρωσία: Εχθρική η ενέργεια των ΗΠΑ να προμηθεύσουν με όπλα τους αντάρτες στη Συρία

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρωσία: Εχθρική η ενέργεια των ΗΠΑ να προμηθεύσουν με όπλα τους αντάρτες στη Συρία
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι θεωρεί "εχθρική ενέργεια", η οποία απειλεί την ασφάλεια των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών και του στρατιωτικού προσωπικού, την απόφαση των ΗΠΑ να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στην προμήθεια όπλων στους σύρους αντάρτες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το πρακτορείο επικαλείται το υπουργείο, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση του Barack Obama επιχειρεί να περιπλέξει την κατάσταση στον κόσμο προτού αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ ο Donald Trump τον Ιανουάριο.


Ο Obama ήρε ορισμένους περιορισμούς στην προμήθεια όπλων προς τους σύρους αντάρτες νωρίτερα μέσα στο μήνα.

Το Κρεμλίνο, οι αεροπορικές δυνάμεις του οποίου υποστηρίζουν την κυβέρνηση του προέδρου Bashar al-Assad, υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή είναι παρακινδυνευμένη και ότι τα όπλα μπορούν να καταλήξουν στα χέρια "τρομοκρατών".

Η Ρωσία συμφώνησε με την Τουρκία να πιέσουν για μία εκεχειρία στη Συρία

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Τουρκίας συμφώνησαν σήμερα σε τηλεφωνική επικοινωνία τους να ασκήσουν πιέσεις για μία συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία και να προετοιμαστούν για την προγραμματισμένη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, την Αστάνα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στη διάρκεια της συνομιλίας "τονίστηκε η σημασία μίας γρήγορης ολοκλήρωσης των συμφωνιών επί πρακτικών παραμέτρων για τον τερματισμό των στρατιωτικών ενεργειών (στη Συρία), ο διαχωρισμός της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης από τις τρομοκρατικές οργανώσεις και οι προετοιμασίες για τη συνάντηση στην Αστάνα", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πιθανώς να είναι νεκρός ανώτερος διοικητής του ISIS στη Συρία

Ένας από τους ανώτερους διοικητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία πιθανώς να σκοτώθηκε στη μάχη την ώρα που οι τζιχαντιστές επιχειρούσαν να αναχαιτίσουν προέλαση των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ συριακών δυνάμεων προς ένα φράγμα στρατηγικής σημασίας στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο διοικητής, γνωστός ως Αμπού Τζαντάλ αλ-Κουβέιτι, σκοτώθηκε ενώ οι τζιχαντιστές του ΙΚ προσπαθούσαν να απομακρύνουν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις από το χωριό Τζαμπάρ, το οποίο είχε καταληφθεί από τους τζιχαντιστές χθες Δευτέρα, δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης Ράμι Αμπντουλραχμάν.

Η αντεπίθεση του Ισλαμικού Κράτους που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της νύχτας απέτυχε. Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), περιλαμβανομένης της ισχυρής κουρδικής πολιτοφυλακής YPG, έ
χουν προελάσει σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από το φράγμα, είπε ο ίδιος.
https://kostasxan.blogspot.gr

thumbnail
About The Author

0 comments