Πρόκληση Ράμα: Ο Αλή Πασάς, εμπνευστής της Επανάστασης του 1821



Σε ακόμα μία προκλητική ενέργεια από τις συχνές του τελευταία, ο Αλβανός πρωθυπουργός Ε. Ράμα ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανάρτηση στην οποία παρουσιάζει τον Αλή Πασά εμπνευστή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821!


Η νέα πρόκληση έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 195 χρόνων από τον θάνατο του Αλή Πασά, για τον οποίο έγραψε «ύμνους» στο facebook, σημειώνοντας ότι ήταν ιδιοφυΐα και ότι η Ελληνική Επανάσταση ήταν εμπνευσμένη από αυτόν!!! Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι ως πρωθυπουργός ο Ράμα θα έπρεπε να έχει συμβούλους -όχι ανιστόρητους σαν τον ίδιο- να του εξηγήσουν ότι η Ελληνική Επανάσταση ήταν «όνειρο» των υποδούλων αρκετά χρόνια προτού εδραιωθεί με επιτυχία, ενώ πολλές εξεγέρσεις πριν από το 1821 πνίγηκαν στο αίμα από τους Οθωμανούς.
Η ανάρτηση έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης και περιελάμβανε φωτογραφία του Αλή Πασά (φόντο) και μπροστά του επεξεργασμένος με photoshop ο Εντι Ράμα (!)

Αμέσως τροφοδότησε εκτενή πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα, σε έγκυρες αλβανικές ιστοσελίδες, και στην Ελλάδα με τα ανάλογα σχόλια για τον μεγαλοϊδεάτη Αλβανό πρωθυπουργό. Ο Eντi Ράμα συνεχίζει το ανθελληνικό του παραλήρημα, εν όψει των αλβανικών εκλογών του Ιουνίου, στις οποίες η ελληνική μειονότητα μέσω των κομμάτων ΚΕΑΔ και ΜΕΓΚΑ διεκδικεί σημαντικότερη παρουσία στο Κοινοβούλιο στα Τίρανα!

Πηγή "Δημοκρατία" 
thumbnail
About The Author

0 comments