Φρίκη: Επίθεση με χημικά στην Συρία! Πάνω από 100 οι νεκροί!(VIDEO)


Φρίκη: Επίθεση με χημικά στην Συρία! Πάνω από 100 οι νεκροί!(VIDEO) 

Στις 4/4/17 πραγματοποιήθηκε επίθεση με χημικά στην Συρία. 

Γυναίκες και παιδιά κείτονται αιμόφυρτοι στο έδαφος μετά την επίθεση στην πόλη Ιντλίμπ .-Μογκερίνι: Το συριακό καθεστώς φέρει την ευθύνη - Αρνείται ο στρατός ότι βρίσκεται πίσω από την  επίθεση.


  • Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών ζήτησε σήμερα να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Μια νέα και ιδιαίτερα σοβαρή χημική επίθεση έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στην επαρχία Ιντλίμπ. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό θυμάτων, περιλαμβανομένων παιδιών. Καταδικάζω αυτή την αποκρουστική ενέργεια, «Μπροστά σε τέτοιες σοβαρές ενέργειες που απειλούν τη διεθνή ασφάλεια, ζητώ απ' όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Έχοντας αυτό κατά νου, ζητώ να συνεδριάσει επειγόντως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», αναφέρει σε δήλωσή του ο Ζαν-Μαρκ Ερό.


  • «Σήμερα, τα νέα είναι αποτροπιαστικά. Φυσικά η κύρια ευθύνη ανήκει στο καθεστώς» της Συρίας, δήλωσε  η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας η Φεντερίκα Μογκερίνι σε δημοσιογράφους διεθνών μέσων, στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης στις Βρυξέλλες για την ανοικοδόμηση της Συρίας.
  • Ο στρατός του Άσαντ αρνείται πως επιτέθηκε με χημικά


Υψηλόβαθμος αξιωματικός του συριακού στρατού αρνήθηκε σήμερα τις πληροφορίες ότι ο στρατός εξαπέλυσε επίθεση με τοξικό αέριο εναντίον περιοχής που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.


« Αυτό δεν συνέβη και δεν θα συμβεί ποτέ, ούτε τώρα και ούτε πριν», δήλωσε ο αξιωματικός του στρατού στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο αξιωματικός υποστήριξε επίσης πως οι αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν πως στην Ιντλίμπ ανατινάχθηκε μια αποθήκη χημικών όπλων που ανήκει στους αντάρτες.


  • Η συριακή αντιπολίτευση ζητά από τον ΟΗΕ επείγουσα έρευνα για την επίθεση με τοξικό αέριο και κατηγορεί το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ.


thumbnail
About The Author

0 comments