Kάλπες καχυποψίας και οργής αλβανία-εκλογές

Συντάκτης: 
efsyn.gr
Περισσότεροι από 2.500.000 Αλβανοί προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν το νέο κοινοβούλιο της χώρας. Μικρό προβάδισμα, αλλά χωρίς αυτοδυναμία για τους Σοσιαλδημοκράτες του Έντι Ράμα. Μια προεκλογική περίοδος γεμάτη αλληλοκατηγορίες και ένταση.
Η ψηφοφορία άρχισε στις 7 το πρωί τοπική ώρα και θα ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ με τη δύση του ηλίου. Ωστόσο, εικόνα ως προς το αποτέλεσμα δεν αναμένεται να έχει διαμορφωθεί πριν τα μεσάνυχτα ή και αύριο.
Στις εκλογές λαμβάνουν μέρος συνολικά 18 κόμματα, με τις δημοσκοπήσεις δίνουν, μεν, ένα προβάδισμα στους Σοσιαλιστές του απερχόμενου πρωθυπουργού Εντι Ράμα, όχι όμως και την αυτοδυναμία. Δεύτερο φέρουν τα γκάλοπ το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Κόμμα και τρίτο το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ένταξη, με τα υπόλοιπα να δίνουν μάχη για την είσοδό τους στο κοινοβούλιο.
Μπορεί η προεκλογική εκστρατεία να ξεκίνησε με χαμηλούς τόνους, ωστόσο στην πορεία το θερμόμετρο ανέβηκε επικίνδυνα και τα τρία μεγαλύτερα κόμματα αντάλλαξαν βαρύτατους χαρακτηρισμούς, γύρω από θέματα διαφθοράς, εξαγοράς ψήφων, ακόμα και διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών.
thumbnail
About The Author

0 comments