Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Συγκρούσεις Χαμηλής Έντασης- No Discussions No Demonstrations


ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ


Η Άγκυρα εφαρμόζει εδώ και δεκαετίες απέναντί μας στο Αιγαίο μία στρατηγική συγκρούσεων χαμηλής έντασης. Οι εδώ κατέχοντες τους θεσμούς δεν ξέρουν καν τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται αυτή η στρατηγική. Από τη δεκαετία του ’80 μίλησα γι’ αυτό. Έτσι φθάσαμε στον θλιβερό ανίκανο Σημίτη του Ιανουαρίου του ’96 έως τους σημερινούς μαθητευόμενους.
Τους παρηκμασμένους νταήδες-πεχλιβάνιδες της Άγκυρας και τους γερασμένους στείρους πλέον γκρίζους λύκους δεν τους παίρνεις στα σοβαρά. Τους γελοιοποιείς με πολλούς τρόπους και σε πολλά πεδία.
Είπαμε, μάλλον είπαν κάποιοι άλλοι πριν από εμάς, η πολιτική είναι ανώτερη τέχνη.  

Μιχάλης Χαραλαμπίδης - (μιλώντας σε εκδήλωση στην Αθήνα) - NO DISCUSSIONS NO DEMONSTRATIONS

NO DISCUSSIONS NO DEMONSTRATIONS

    Ως γνωστό στα Ίμια τους είπαν « ούτε πλοία ούτε σημαίες ». Στην κεκλεισμένων των θυρών προσυμφωνημένη διαδικασία για την άμεση επιβολή λύσης στο Σκοπιανό, τους είπαν nodiscussions no demonstrations για να το πούμε στην γλώσσα των « αφεντικών » όπως θα έλεγε ο Χαρίλαος Φλωράκης.
    Όταν άκουσα από την κυβέρνηση την απαγόρευση των συλλαλητηρίων για την Μακεδονία, εκτός από τις παιδικές μνήμες της απαγόρευσης των συλλαλητηρίων για την Κύπρο από εθνικόφρονες κυβερνήσεις την δεκαετία του ´50, ήμουν πλέον σίγουρος ότι η απαγόρευση της ομιλίας μου στο Μόντρεαλ τον προηγούμενο Νοέμβριο, ήταν αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας.
    Ήταν εξαρχής μία από τις υποθέσεις που έκανα για το παράξενο συμβάν. Το άκουσμα της απαγόρευσης των συλλαλητηρίων ήταν η επιβεβαίωση. Ήταν όχι η ελληνική αλλά η νεοεθνικόφρων* γραμμή.
    Όμως για το Σκοπιανό τόσο τα διαβάσματα της κυβέρνησης και των φουσκωτών παλαιστών της στον τύπο όσο και της αντιπολίτευσης αλλά και των συλλαλητηρίων, είναι απαρχαιωμένα.
    Θέλει ένα νέο διάβασμα. Αυτό κάνω με το βιβλίο παρέμβασή μου  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  

  *Για τους όρους εθνικοφροσύνη και νεοεθνοκοφροσύνη στο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ – Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΣ ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΕΧΝΗ  

thumbnail
About The Author

0 comments