Η Τουρκία τοποθέτησε αντιαεροπορικό σύστημα στο αεροδρόμιο της Τρίπολης

Σύστημα αεράμυνας στο αεροδρόμιο Μιτίγκα της Λιβύης, φωτογραφία που τράβηξε με κινητό επιβάτης πολιτικής αεροπορίας






Αν και οι διεθνείς εκπρόσωποι που συμμετείχαν στη διάσκεψη του Βερολίνου που διεξήχθη τον περασμένο μήνα για τη Λιβύη, στην οποία συμμετείχε και η Τουρκία, δεσμεύτηκαν να σταματήσουν τις παρεμβάσεις και να αποφύγουν τη στρατιωτική στήριξη των αντιμαχόμενων πλευρών της Λιβύης, εντούτοις,  η Άγκυρα συνεχίζει να στέλνει 

μαχητές από τη Συρία στην πρωτεύουσα, Τρίπολη, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε επανειλημμένα το Συριακό Παρατηρητήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά παράβαση των διεθνών υποχρεώσεών της, γράφει σήμερα η Al Arabiya.

Συνεχίζοντας, επίσης, τη στρατιωτική της υποστήριξη με αεροσκάφη και συστήματα αεράμυνας.


Συστήματα αεράμυνας στο αεροδρόμιο Μιτίγκα


Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Τουρκία έστειλε ένα σύστημα αεροπορικής άμυνας στην κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας στην Τρίπολη.

Μάλιστα δημοσιεύουν φωτογραφίες που τράβηξε ένας από τους επιβάτες της πολιτικής αεροπορίας στο αεροδρόμιο Μιτίγκα, που δείχνουν την παρουσία ενός συστήματος αεράμυνας κοντά στον πύργο ελέγχου.

Ανέφερε επίσης ότι είχε εγκατασταθεί ένα τουρκικό αντιπυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας "Hawk".


Ο εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Διοίκησης του Στρατού της Λιβύης, Αχμέντ Αλ Μισμάρι , δήλωσε κατά τη διάρκεια προηγούμενης συνέντευξης Τύπου ότι η Τουρκία και η κυβέρνηση Αλ Σάρατζ εκμεταλλεύτηκαν την ανακωχή στην Τρίπολη και εγκατέστησαν ένα αμερικανικό σύστημα αεροπορικής άμυνας στο αεροδρόμιο Μιτίγκα, εκτός από τη αεροπορική μεταφορά σε αυτό όπλων, στρατιωτικών οχημάτων και μισθοφόρων της Συρίας και του Τουρκμενιστάν στην Τρίπολη.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντιαεροπορικό σύστημα Hawk που εμφανίστηκε στις φωτογραφίες είναι το ίδιο που εμφανίστηκε στο βίντεο κλιπ που δημοσίευσε ο Αλ Μισμάρι, σχετικά με τη διείσδυση της Τουρκίας στην ανακωχή και την προσγείωση όπλων στην Τρίπολη.



Αυτή η νέα τουρκική στήριξη προστίθεται στις επιπλέον τουρκικές παραβιάσεις των διεθνών προσπαθειών που αποσκοπούν στην παύση των παρεμβάσεων των χωρών που αναζωπυρώνουν τις συγκρούσεις εδώ και χρόνια. 

Εξειδικευμένη πηγή παρουσιάζει τα τουρκικά 'Bayraktar' στο αεροδρόμιο της Τρίπολης



Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη Γκασάν Σαλαμέ επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο λιβυκό τηλεοπτικό κανάλι ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεσμεύθηκε στο πέμπτο σημείωμα της διάσκεψης του Βερολίνου, όπως άλλοι, να μην παρεμβαίνει στη Λιβύη ή να στέλνει στρατεύματα ή μισθοφόρους.


alarabiya.net


thumbnail
About The Author

0 comments