Ερντογάν σε Πούτιν: «Ο συριακός Στρατός περικυκλώνει τα φυλάκιά μας στην Ιντλίμπ - Θα τους κτυπήσουμε»


Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλάντιμιρ Πούτιν για την κατάσταση στην βόρεια Συρία, με τον Τούρκο πρόεδρο να προχωρά στην παραδοχή ότι ο Σύροι έχουν περικυκλώσει τα φυλάκιά του στην Ιντλίμπ.


Ο Ερντογάν άφησε όμως πάλι αιχμές κατά; του Πούτιν όταν περιέγραψε το τηλεφώνημα:

«Η τηλεφωνική μου συνομιλία ήταν καλή τον Ρώσο πρόεδρο, αλλά μια ημέρα  μετά όταν μας κατηγόρησαν πάλι για την Συρία», είπε ο Ερντογάν για να προσθέσει:


«Οι δυνάμεις του συριακού “καθεστώτος” περικυκλώνουν τα φυλάκιά μας. Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς. Θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο. Εάν δεν έχουν απομακρυνθεί μέχρι τέλος Φεβρουαρίου τότε θα τους αναγκάσουμε δια της βίας να φύγουν».


📍
#Turkish President #Erdogan:
▪️
[Phone call with #Putin] "The call was good but one day after they accused #Turkey once again."
▪️
[#Idlib] "The regime has started to surround our observation posts. We can't stay silent, we're doing what is necessary."
Εικόνα

Νωρίτερα ο Τούρκος αντιπρόεδρος Fuat Oktay είχε απευθύνει το ίδιο τελεσίγραφο στην Δαμασκό για την περικύκλωση των τουρκικών φυλακίων: «Εάν οι δυνάμεις της Συρίας δεν απομακρυνθούν από την περιοχή της Ιντλίμπ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου τότε θα χρησιμοποιήσουμε την στρατιωτική μας ισχύ για τους διώξουμε από εκεί».

Φυσικά η Δαμασκός ουδέποτε έχει υποκύψει στις τουρκικές απειλές ούτε φυσικά τώρα πρόκειται να το πράξει.

Κληθείς να σχολιάσει τις νέες  τουρκικές απειλές εκπρόσωπος του συριακού υπουργείου Εξωτερικών παρέπεμψε σε παλαιότερη δήλωσή του σύμφωνα με την οποία υπενθύμιζε στην Τουρκία τι είχε πάθει τις προηγούμενες ημέρες, όταν τουρκικά άρματα μάχης και ΤΟΜΠ είχαν πέσει θύματα του συριακού πυροβολικού.


ΠΗΓΗ
thumbnail
About The Author

0 comments