ΚΡΙΤΩΝ ΑΡΣΕΝΗ, ΗΣΟΥΝ Ή ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΗ ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ, ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΚΥΠΡΟ;


Θυμάστε που σας είπα ότι εδώ πλέον θα τα λέμε ΟΛΑ; E, τότε θα θυμάστε πολλά εκρηκτικά που σας έχω «βγάλει» εδώ μέσα! Ισως όμως δεν θυμάστε, για τον Κεμάλ Ντερβίς που σας είχα πει! Διότι συνέπεσε με μεγάλα γεγονότα η αποκάλυψη τότε! Μια αποκάλυψη που έλεγε, ότι ο Κεμάλ Ντερβίς ήταν υπουργός οικονομικών, μιας από τις μακροβιότερες τουρκικές κυβερνήσεις! Την ΣΥΝκυβέρνηση του Μπουλέντ Ετσεβίτ-Νετσμετίν Ερμπακάν! Ο μεν πρώτος ήταν ο Πρωθυπουργός που κατέλαβε την Κύπρο μας ο δε δεύτερος, ήταν ο μέντορας του Ερντογάν !

Σας είχα αποκαλύψει λοιπόν, ότι ο υπουργός οικονομικών αυτών των δύο ως τον Αύγουστο του 2002, ήταν ο Κεμάλ Ντερβίς, ο οποίος αργότερα, το 2010, προσελήφθηκε από τον ΓΑΠ, ως σύμβουλος του Έλληνα Πρωθυπουργού! Τώρα τι συμβούλευε ένας Τούρκος, έναν Έλληνα Πρωθυπουργό στα χρόνια της Κρίσης, αυτό μάλλον, το έχετε καταλάβει άπαντες εδώ μέσα! Μάλιστα, σας είχα αποκαλύψει τότε, ότι το ΕΛΙΑΜΕΠ, καμαρώνει ίσαμε σήμερα, γιατί έχει σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις του, τον Κεμάλ Ντερβίς!

Πριν φύγει ο Ντερβίς από το υπουργείο οικονομικών της Τουρκίας όμως, τον Αύγουστο του 2002, ένα μήνα πριν, τον Ιούλιο, προσέλαβε τον Κρίτων Αρσένη! Οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα της iEfimerida, καμάρωνε (παλιά) που ήταν ο πρώτος ΜΗ Τούρκος πολίτης στην ιστορία της χώρας, που εργάστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών στην Άγκυρα!!!
Τώρα που ξέρετε, ψάξτε λοιπόν την δράση του Αρσένη! Του γιου της πιο πολυδιορισμένης γυναίκας του ΠΑΣΟΚ. Ψάξτε τι έκανε ως Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ανάγκασε τον υπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. Μανιάτη, να τον κράξει δημόσια με μια τέτοια ανακοίνωση, που οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος θα είχε πεθάνει από την ντροπή του!

Ψάξτε καλά και θα καταλάβετε γιατί τον έδιωξαν με τις κλωτσές από το ΠΑΣΟΚ και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά στον Μπαρουφάκη! Και θα καταλάβετε, γιατί λέει το ΜέραΝυχτα25 αυτές τις αηδίες για τα πετρέλαια στο Αιγαίο! Πράγματα που ούτε ο Ερντογάν δεν τολμά να τα πεί! Και γιατί λένε τέτοιες ανοησίες για το λαθρομεταναστευτικό

Ψάξτε , ψάξτε, ψάξτε! Τίποτα δεν γίνεται τυχαία αυτές τις μέρες! Όλα έχουν ξεκινήσει 2 δεκαετίες πριν, με ένα καλά οργανωμένο σχέδιο! Και πάψτε να ψάχνετε τους εχθρούς πότε στην Αμερική και πότε στον Βόρειο Πόλο! Εδώ μέσα είναι οι εχθροί! Εντός των Τειχών… —
__________________________________________________
15 Νοεμβρίου 2012 

Το γεγονός ότι η δράση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο περιστρέφεται σχεδόν αποκλειστικά γύρω από τις... φάλαινες και τα άλλα κητώδη ίσως να είχε περάσει απαρατήρητη στο ΠΑΣΟΚ -που αυτό τον καιρό αντιμετωπίζει πρόβλημα υπαρξιακό- αν ο ευρωβουλευτής με τις οικολογικές ανησυχίες δεν είχε εμμέσως εισηγηθεί να παγώσουν οι σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στο Αιγαίο.

Σε ερώτησή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Αρσένης υποστήριζε ότι οι σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό περιοχών με κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο και στα ανοικτά της Κρήτης μπορούν να αποβούν μοιραίες για τα δελφίνια και τις φάλαινες. «Οι έρευνες θα γίνονται σε 24ωρη βάση για ένα τρίμηνο. Μπορούν να αποβούν μοιραίες για τα δελφίνια και τις φάλαινες», υποστήριζε ο κ. Αρσένης που το καλοκαίρι είχε καταγγείλει ότι οι ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού έχουν «πολύ αρνητικές επιπτώσεις στα κητώδη όπως οι ζιφιοί (μικρές φάλαινες) λόγω της χρήσης σόναρ», παραβλέποντας ή αγνοώντας ίσως την λεπτομέρεια ότι τα γυμνάσια του Π.Ν. έχουν σχεδόν μηδενιστεί...

Ο Κρίτων Αρσένης, με την ακρίβεια εντομολόγου, ενημέρωνε τα μέλη της ευρωβουλής ότι στο νορβηγικό πλοίο που έχει ξεκινήσει τις έρευνες «θα υπάρχει ένας οπτικός και ένας ακουστικός παρατηρητής, που για να κάνουν τη δουλειά τους θα πρέπει να μην κοιμηθούν καθόλου για τρεις μήνες» και διαπίστωνε ότι «επειδή αυτό δε γίνεται, αναμένεται να μην υπάρχουν παρατηρητές κητωδών σε υπηρεσία κατά μεγάλα διαστήματα κάθε ημέρα, κατά τα οποία οι έρευνες θα είναι ανεξέλεγκτες ως προς τις επιπτώσεις τους στα κητώδη». Ο κ. Αρσένης, πρότεινε μάλιστα «αντί για δύο, οι παρατηρητές να γίνουν το λιγότερο 7, ώστε κάθε στιγμή να βρίσκονται σε βάρδια 2 οπτικοί και 1 ακουστικός» και καλούσε την ελληνική κυβέρνηση «να ζητήσει άμεσα την αύξηση των παρατηρητών δημιουργώντας άλλωστε έτσι τουλάχιστον 5 ακόμη θέσεις εργασίας».

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης έγινε έξαλλος μόλις πληροφορήθηκε από το protothema.gr την ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη. Όχι γιατί δεν είχε ενημερωθεί, αλλά επειδή ο ίδιος ο κ. Μανιάτης ως υφυπουργός Περιβάλλοντος είχε καταφέρει εκ του μηδενός να δημιουργήσει το θεσμικό πλαίσιο που ήταν απαραίτητο για να ξεκινήσουν σεισμικές έρευνες ώστε έπειτα από κάποια χρόνια το ελληνικό δημόσιο να αξιοποιήσει τον ορυκτό πλούτο που βρίσκεται στην επικράτεια και στις θαλάσσιες ζώνες που ελέγχει. Το γεγονός ότι κάποιος ευρωβουλευτής και μάλιστα από το ίδιο το κόμμα του προσπαθούσε να φρενάρει τις αρχικές προσπάθειες επιβεβαίωσης της ύπαρξης υδρογονανθράκων, έβγαλε τον κ. Μανιάτη εκτός εαυτού. Ξεχνώντας τους καλούς του τρόπους και χρησιμοποιώντας μια φρασεολογία στην οποία δεν έχει καταφύγει ακόμη κι όταν έχει δεχθεί αναίτιες ύβρεις και ατεκμηρίωτες προσβολές μέσα στη Βουλή, ο κ. Μανιάτης απάντησε στον κ. Αρσένη δημοσίως.

«Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Κρίτων Αρσένης να είναι σίγουρος ότι τα θαλάσσια κήτη του Ιονίου κινδυνεύουν λιγότερο από τις σεισμικές έρευνες, απ´ ό,τι κινδυνεύουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας από ορισμένες πρωτοβουλίες Ελλήνων ευρωβουλευτών», δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Δικαίως πολλοί σχολίασαν ότι η δήλωση αυτή έμοιαζε περισσότερο με... ράπισμα παρά με απλή αποδοκιμασία.

Τι απάντησε ο Κρίτων Αρσένης στον Γ. Μανιάτη
«Το πιο επικίνδυνο είναι να μην αλλάζουμε νοοτροπίες που μας έφεραν έως εδώ, την προχειρότητα και τη μη τήρηση των κανόνων», έγραψε στο twitter ο κ. Αρσένης απαντώντας στον κ. Μανιάτη.

Η πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ σχολιάστηκε από πολλούς χρήστες του twitter. 

«Σ' ένα παράλληλο σύμπαν ο Κρίτων Αρσένης θα είχε δίκιο», έγραψε κάποιος. «Κριτωνάκο, εγώ ξέρω τουλάχιστον δύο φάλαινες, όχι όμως στα εγχώρια ύδατα αλλά στο κρατίδιο της ΒτΕ, αν σ' ενδιαφέρει..», ήταν άλλο σχόλιο. 

«Α-Κρίτων Αρσένης Μια ζωή όλο αγάπη», «Κρίτων Αρσένης, ο γιος της Μαρίας που έγινε ευρωβουλευτής γιατί άρεσαν στον Γιώργο οι ανησυχίες του», «Κρίτων Αρσένης: Τέκνο της Διαπλοκής. Η μαμά διορισμένη νομάρχης και αργότερα βουλευτής Πιερίας. Ο μπαμπάς μηχανικός και εργολάβος...», «O Κρίτων Αρσένης δεν είναι Έλληνας. Δελφίνος είναι.», ήταν μερικά από τα tweet. 
ΠΗΓΗ: protothema.gr
thumbnail
About The Author

0 comments