Δεν του έταξαν λεφτά και θύμωσε…

Η γνωστή εφημερίδα Τimes της Αγγλίας, αφιέρωσε μεγάλο μέρος της, στις επαφές που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν στις Βρυξέλλες με την ΕΕ. Η εφημερίδα έγραψε πως ο Ερντογάν κατηγόρησε την ΕΕ πως δεν πήρε αρκετούς πρόσφυγες, ότι δεν στήριξε επαρκώς υλικά την Τουρκία για την φιλοξενία των προσφύγων και ακολούθως εγκατέλειψε τη συνεδρίαση.
…..
Η εφημερίδα γράφει πως δεν έγινε δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στον Ερντογάν και τους αξιωματούχους της ΕΕ και ότι ο Ερντογάν δεν έδωσε καμία υπόσχεση για διακοπή του της προσφυγικής και μεταναστευτικής ροής προς την Ελλάδα.
……
Σύμφωνα με το κείμενο του ανταποκριτή της εφημερίδας στις Βρυξέλλες Βruno Waterfield, η συνάντηση ανάμεσα στον Ερντογάν στην πρόεδρο της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ και και στον πρόεδρο του  Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, διήρκησε μία ώρα και 45 λεπτά και υπήρξαν εντάσεις.
Ο Ερντογάν κατηγόρησε την πως δεν πήρε επαρκή αριθμό προσφύγων, πως δεν στήριξε επαρκώς υλικά από την Τουρκία για τη φιλοξενία των προσφύγων, πως  δεν εφάρμοσε την συμφωνία Άγκυρας-Βρυξελλών του 2016 και μετά ξαφνικά εγκατέλειψε τη συνάντηση.
Η εφημερίδα γράφει πως ο Ερντογάν από την Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε την ανανέωση της συμφωνίας που προβλέπει βοήθεια 6 δις ευρώ προς την Τουρκία και την παροχή ακόμα μεγαλύτερη υλικής βοήθειας προς την Άγκυρα.

……..
10/3/2020
Σχ : Κάτι καλά παιδιά έρχονται στο μαγαζί σου και σου λένε ¨Ξέρεις για να μην έχεις φασαρίες στο μαγαζί σου (…) θα μας δίνεις 200 ευρώ την εβδομάδα¨.
Το ίδιο ακριβώς κάνει ο Ταγίπ.
Και κάθονται και συνομιλούν μαζί του…
thumbnail
About The Author

0 comments