Νέα προκλητική ανακοίνωση που διχοτομεί το νησί της Μυτιλήνης από άλλη ΜΚΟ

Βλέπουμε μια κλιμάκωση των προκλήσεων και επεκτατισμού της Τουρκίας με διάφορους τρόπους, είτε στον Έβρο, είτε στο Αιγαίο για να δημιουργήσει τετελεσμένα.
Δεν έχουν περάσει λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση από την ΜΚΟ "White Helmets" η οποία είναι τουρκική ΜΚΟ και μίλησε για νέα δική της γη στη Λέσβο.  

Εχθές είχαμε ανακοίνωση στο διαδίκτυο από την οργάνωση "Morias Coronas Awareness Team"  η οποία συστήθηκε για να ενημερώσει τους μετανάστες για τον κορωνοϊό και μιλάει στην ανακοίνωση της για ελληνική πλευρά στη Μυτιλήνη, διαχωρίζοντας το νησί. 
Πρέπει η κυβέρνηση να λάβει άμεσα αυστηρά μέτρα εναντίον αυτών των ΜΚΟ που "φτιάχνουν" το κλίμα και αμφισβητούν τα σύνορα της χώρας, όπως και των ανθρώπων που δρούν σε αυτές. Οι ήπιες, μικρού κλίματος έντασης τέτοιες ενέργειες είναι πολύ επικίνδυνες και θα πρέπει να δοθεί δυναμική απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση. Δεν μπορεί μια ΜΚΟ , ή group ή ο καθένας,  να αμφισβητεί τα σύνορα ενός έθνους και να δρα ενάντια στο ελληνικό έθνος και μάλιστα στο έδαφος του ελληνικού  κράτους, χωρίς να τιμωρείται και χωρίς να υπάρχει παρέμβαση από την ελληνική πολιτεία. Παραθέτουμε την ανακοίνωση:

"...Δυστυχώς κάποιες λάθος πληροφορίες δόθηκαν από ανθρώπους που δεν ήταν παρόντες εδώ. Ο καταυλισμός της Μοριάς δεν ήταν εντελώς κλειστός και οι άνθρωποι μπορούσαν να μπούν και να βγουν. Από την πρώτη ημέρα εμείς της ομάδας " Morias Corona Awareness Team" στο όνομα τόσων άλλων προσφύγων καλωσορίσαμε τα μέτρα καραντίνας της ελληνικής κυβέρνησης, γιατί αυτό μας προστάτεψε από τον κορωνοϊό στην Ελληνική πλευρά του νησιού.  
Τοποθετήσαμε ακόμα και αφίσες με αυτό το μήνυμα στην δομή και φτιάξαμε και βίντεο. Γνωρίζαμε ότι αυτό θα μας φέρει πολλές δυσκολίες στους πρόσφυγες. "

Όταν ρωτήθηκε από Έλληνες πολίτες τι εννοείται Ελληνική πλευρά, τους απάντησε " Τους Έλληνες πολίτες της Λέσβου. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο όλες οι περιπτώσεις κορονοϊού συνέβησαν εκεί»






Μη ξεχνάμε επίσης την αμφιλεγόμενη έρευνα του Πανεπιστημίου του Τουρκού (Τurku) στη Φινλανδία που έθεσε ζητήματα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών λόγω μεταναστευτικού. Το θέμα τότε είχε αναδείξει το SLpress.gr και στη συνέχεια το εν λόγω Πανεπιστήμιο αναγκάστηκε να αποσύρει την μελέτη, η οποία διενεργήθηκε υπό ύποπτες συνθήκες.

thumbnail
About The Author

0 comments