Τρομοκρατική επίθεση κοντά στη Συναγωγή της Βιέννης


Στιγμιότυπο από βίντεο που δείχνει έναν από τους ύποπτους

Το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε τη Δευτέρα το απόγευμα, ότι ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλο ένα τραυματίστηκε από πυροβολισμούς στο κέντρο της πρωτεύουσας, Βιέννη, ενώ η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι μεγάλη αστυνομική δύναμη μεταφέρθηκε στο κέντρο της Βιέννης, ενώ η εφημερίδα «Kronen Zeitung» ανέφερε ότι η επίθεση έγινε σε μια συναγωγή και ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Το υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων- APA,  δήλωσε ότι ένας από τους επιτιθέμενους σκοτώθηκε ενώ ένας άλλος διέφυγε, η ίδια πηγή ανέφερε ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά.

Η Αυστριακή Δημόσια Ραδιοτηλεοπτική Εταιρεία ανέφερε ότι μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη σε συναγωγή της Βιέννης και ακούγονται πυροβολισμοί.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής ης εβραϊκής κοινότητας στην Αυστρία έγραψε στο Twitter, ότι ‘δεν είναι σαφές εάν ο ναός της Βιέννης και τα γειτονικά γραφεία ήταν ο στόχος των τρομοκρατών, καθώς έκλειναν εκείνη τη στιγμή’.

Το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι η Συναγωγή εκείνη την ώρα ήταν κλειστή.

Πηγή: //www.echedoros-a.gr

 

thumbnail
About The Author

0 comments