"Ο Φιντάν θέλει να εξαλειφθούν από το πρόσωπο της Γης οι ΗΠΑ και το Ισραήλ !"

Τούρκος που εργάζεται για τη Δύναμη Quds του Σώματος Φρουράς της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, ανέφερε στον προϊστάμενό του στην Τουρκία ότι o ηγέτης της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, ήταν έμπιστος άνθρωπος που συμμεριζόταν το επαναστατικό όραμα του μουλλά και έτρεφε αντιαμερικανικά και αντιισραηλινά αισθήματα.

Σύμφωνα με εμπιστευτικά έγγραφα που ελήφθησαν από το Nordic Monitor, η τουρκική αστυνομία που ερευνούσε πυρήνες της Δύναμης Quds στην Τουρκία στα πλαίσια αντιτρομοκρατικής έρευνας, ανακάλυψε μια συλλογή βιογραφικών που είχαν παραδοθεί στον Νασέρ Γαφαρί, εκπρόσωπο της Quds στην Τουρκία. Μεταξύ των βιογραφικών υπήρχε και μια αναφορά στον Φιντάν, τον τότε υποδιοικητή της ΜΙΤ. Ο Φιντάν διορίστηκε αρχηγός της ΜΙΤ τον Μάιο του 2010.

“Αυτός (ο Φιντάν) θέλει να εξαλειφθούν από το πρόσωπο της Γης οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, αγαπά την (ιρανική) επανάσταση, θέλει την επιτυχία της, και πιστεύει πως η (ιρανική) επανάσταση βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Σιιτών μουσουλμάνων με διεθνείς βλέψεις, πράγμα το οποίο λατρεύει”, αναφερόταν για τον Φιντάν στο σχετικό έγγραφο που παραδόθηκε στην Quds.

Στο βιογραφικό υπογραμμιζόταν οτι ο Φιντάν ήταν ήδη γνωστός στους πράκτορες της Quds για 15 χρόνια, υποστηρίζοντας ότι κάποια στιγμή το 1994 είχε στρατολογηθεί ως σύνδεσμος, όταν ακόμη υπηρετούσε ως υπαξιωματικός στον τουρκικό στρατό. Στην ενότητα παραπομπής, όπου καταγράφονταν φίλοι του Φιντάν, ένας καταδικασμένος στρατιωτικός καθώς και Τούρκοι με αντιισραηλινές πεποιθήσεις, αναφέρονταν ως άτομα που θα εγγυόταν για την κεφαλή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Μεταξύ των σχετιζόμενων με τον Φιντάν ήταν και ο Ντουράν Οζντεμίρ, ο οποίος κατηγορήθηκε, δικάστηκε και καταδικάστηκε με την κατηγορία ότι σχετιζόταν με τις μυστικές εργασίες του Ιράν στην Τουρκία το 1990.

Το βιογραφικό συντάχθηκε από τον Χουσεΐν Αβνί Γιαζιτζίογλου, Τούρκο πληροφοριοδότη και καταδικασμένο στρατιωτικό, ο οποίος είχε εκτίσει κάποιο διάστημα στην φυλακή για παράνομες δραστηριότητες για λογαριασμό του Ιράν. Το 2010, η σύζυγος του Γιαζιτζίογλου, Καμιλέ, κατέδωσε τον σύζυγό της και άρχισε να συνεργάζεται μυστικά με τους ερευνητές. Παρέδωσε δεκάδες έγγραφα στην αστυνομία τα οποία στην συνέχει χρησιμοποιήθηκαν ως αποδεικτικά στοιχεία στον φάκελο της υπόθεσης κατά των πυρήνων της Quds στην Τουρκία.

Ένα αποδεικτικό στοιχείο που παραδόθηκε από την Καμιλέ την 28/10/2011 ήταν μια μονάδα μνήμης φλας μάρκας Kingston των 2GB, που ανήκε στον σύζυγό της. Το φλασάκι περιείχε δεκάδες βιογραφικά, μεταξύ αυτών και του Φιντάν. Η 226 σελίδων αναφορά των αστυνομικών ερευνών σχετικά με το φλασάκι, βρήκε από ανεκτημένα αρχεία ότι το βιογραφικό που ετοιμάστηκε για τον Φιντάν είχε τυπωθεί στις 24/11/2009. Η αστυνομική παρακολούθηση του Γιαζιτζίογλου την 30/12/2009 όταν συναντήθηκε κρυφά με τον Ιρανό πράκτορα Γαφάρι, συμπέρανε ότι τα έγγραφα είχαν παραδοθεί στην Quds.

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Ενσάρ Ντογάν, που εργάστηκε στην έρευνα σχετικά με την Quds, κατέθεσε στην δικαστική ακρόαση στις 08/02/2018 ότι τα στοιχεία που συνέλεξαν κατέδειξαν ότι ο Γαφάρι ζήτησε από τον πληροφοριοδότη του να εργαστεί πάνω σε προφίλ Τούρκων που θα ήταν χρήσιμοι στην προώθηση των επιχειρήσεων στην Τουρκία. “Του ζητήθηκε (εν. τον Γιαζιτζίογλου) να εργαστεί σε κάποια θέματα, να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με αυτά και να τις παραδόσει σε αυτόν τον Ιρανό. Φυσιολογικά έπαιρνε τις πληροφορίες σε έντυπο αντίγραφο όταν πήγαινε στις συναντήσεις” είπε ο Ντογάν.

Ένα άλλο υποκλαπέν έγγραφο, γραμμένο στο χέρι και κωδικοποιημένο από τον Γιαζιτζίογλου, αποκωδικοποιήθηκε από τους ερευνητές επιβεβαιώνοντας ότι η σύνθεση του προφίλ του Φιντάν ήταν τμήμα των δραστηριοτήτων των πρακτόρων της Quds.

Ο Ντογάν είπε, επίσης στην δικαστική ακρόαση στις 12/02/2018 πως η έρευνα αποκάλυψε ότι ο Φιντάν και ο Γιαζιτζίογλου ήδη γνώριζαν ο ένας τον άλλο εδώ και πολύ καιρό. Παρουσίασε στοιχεία τηλεφωνικών καταγραφών που αποκάλυπταν το πώς ο Φιντάν παρακολουθούσε θρησκευτικές διαλέξεις που έδινε ιδιωτικά ο Γιαζιτζίογλου όταν βρισκόταν στην Άγκυρα. Η ηχογράφηση, ημερομηνίας 17/02/2012, κατέγραψε μια συνομιλία μεταξύ του Γιαζιτζίογλου και του Μπιλγκεχάν Αχμέτ Αρσλάν, ενός υπόπτου στην έρευνα για την Quds, κατά την οποία ο Αρσλάν τον ρώτησε αν γνώριζε τον Φιντάν. “Τον γνωρίζω (τον Φιντάν), ήμασταν σ’ αυτές τις διαλέξεις μαζί, όταν συχνάζαμε στην Άγκυρα”, είπε ο Γιαζιτζίογλου.

Η τουρκική αντιτρομοκρατική έρευνα το 2010 εξέθεσε Ιρανούς πράκτορες που εργάζονταν ως αξιωματούχοι της πρεσβείας και του προξενείου, καθώς και Τούρκους πληροφοριοδότες, κάποιοι από τους οποίους ήταν κυβερνητικοί υπάλληλοι, που μυστικά εργάζονταν για τις ιρανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Ο τότε πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέστειλε την έρευνα τον Ιανουάριο του 2014 πριν προλάβει ο εισαγγελέας να εκδώσει ένταλμα για υπόπτους ή να οριστικοποιήσει το κατηγορητήριο. Παρεμποδισμένη από τον Ερντογάν, η υπόθεση δεν έφτασε ποτέ στο δικαστήριο.

Οι Ιρανοί πράκτορες κατέφυγαν στο Ιράν όταν προειδοποιήθηκαν για την κρυφή έρευνα. Όλοι οι ύποπτοι, περιλαμβανομένου του Γιαζιτζίογλου απενοχοποιήθηκαν, και τα συντριπτικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της τριετούς έρευνας απεκρύβησαν  από την κυβέρνηση. Κάποιοι προήχθησαν σε θέσεις κλειδιά στην κυβέρνηση, ενώ άλλοι συνεχίζουν τα παράνομα σχέδια για λογαριασμό της Ιρανικής Quds.

Εν τω μεταξύ, οι ερευνητές, περιλαμβανομένου του αρχηγού της αστυνομίας Ντογάν απολύθηκαν και αργότερα φυλακίστηκαν με κατασκευασμένες κατηγορίες.

Secret IRGC Quds Force file says Turkish intelligence chief Fidan believes US, Israel must be wiped out

Σχ.: Δεν είμαστε εμείς γραφικοί που αναφερόμαστε σε κάθε ευκαιρία στις μαφιόζικες δουλειές του βαθέος κράτους του Ταγίπ. Είναι αυτός που έχει οργανώσει όλο το τουρκικό κράτος σαν συμμορία και λειτουργεί υπεράνω του νόμου (αν δεν τον έχει τροποποιήσει προς το συμφέρον του). Εν προκειμένω, ο προσφιλής μας τύραννος δεν δίστασε να προαγάγει-άκουσον άκουσον- πράκτορες άλλου κράτους…σε θέσεις στο δικό του κράτος! Αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι το περιεχόμενο των πρακτορικών ενεργειών, και αυτό ήταν η προώθηση του Ισλαμισμού. Για άλλη μια φορά βλέπουμε το ακραίο Ισλαμιστικό πρόσωπο του τουρκικού αναθεωρητισμού. Αυτού που άρχισε να αιματοκυλίζει την Ευρώπη. Του ίδιου που έχει την αμέριστη υποστήριξη της ΕΕ της Μέρκελ και του ΝΑΤΟ. Των εταίρων και φίλων μας ντε!

Πηγή:https://tourkikanea.gr/

thumbnail
About The Author

0 comments