Γερμανία και Βρετανία εξέδωσαν ταξιδιωτικές οδηγίες προειδοποιώντας τους τουρίστες στη Τουρκία.



Προειδοποίηση τους γερμανούς πολίτες να αποφεύγουν τα πλήθη και τις συγκεντρώσεις στις πόλεις της Τουρκίας, ειδικά κοντά σε τουριστικά σημεία, απηύθυνε το υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο, στον απόηχο της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε το πρωί στην κεντρική πλατεία Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης.



Ανάμεσα στους 10 νεκρούς και τους 15 τραυματίες της επίθεσης βρίσκονται και γερμανοί τουρίστες, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες. Η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ μάλιστα έκανε λόγο για εννέα γερμανούς νεκρούς,πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Με οδηγία που εξέδωσε, το γερμανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί τους γερμανούς ταξιδιώτες ότι υπάρχει κίνδυνος βίαιων περιστατικών και τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Τουρκία.

Η πλατεία Σουλταναχμέτ είναι ένα από τα πλέον τουριστικά σημεία της Πόλης και βρίσκεται ανάμεσα στην Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί.







Στο ίδιο μήκος κύμματος και το Βρετανικό Υπουργείο σύμφωνα με το οποίο συμβουλεύονται οι Βρετανοί τουρίστες να αποφεύγουν τις περιοχές στα σύνορα Τουρκίας Συρίας. 


Geopolitics Editorial Team 
thumbnail
About The Author

0 comments