Νέα Πρόκληση Ρίχτερ – Ρεπορτάζ στο SPIEGEL




Σε άρθρο μας στον Ελεύθερο  Αρθρογράφο είχαμε δηλώσει την αντίθεση μας σε μερίδα καθηγητών  για την υποστήριξη τους στον κ. Ρίχτερ.
 Όταν ο κ. Ρίχτερ για την Μάχη της Κρήτης, επιχείρησε να «αμβλύνει» με επιχείρημα την «βρώμικη αντίσταση των Κρητικών», που υποχρέωσε σε σκληρά αντίποινα το «ευγενές» κατά τα άλλα σώμα Αλεξιπτωτιστών της Βέρμαχτ. 
Βέβαια το σύστημα Ελλάδα που έχει χάσει από καιρό την αξιοπρέπεια του είναι αδύναμο να ορθώσει Λόγο σε "έγκριτους" καθηγητές τύπου Ρίχτερ. 
Δυστυχώς  επαληθευτήκαμε ως προς τις προθέσεις του εν λόγω καθηγητή. 



Ρεπορτάζ: Γιώργος Σαχίνης
Η Ελλάδα χρωστά στη Γερμανία για την Κατοχή, είπε ο Ρίχτερ σε στελέχη του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών


Μια νέα αποκάλυψη που αφορά και πάλι γερμανικό μέσο ενημέρωσης και τα όσα περιγράφονται σε αυτό για τη δράση του Γερμανού καθηγητή Χάινς Ρίχτερ μετά τη χθεσινό άρθρο πρόκληση στην εφημερίδα «Die Welt». Αυτή τη φορά πρόκειται για το γερμανικό περιοδικό "SPIEGEL" που διαχρονικά απηχεί τις απόψεις του Γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στο 7ο τεύχος του περιοδικού για το 2016, παρουσιάζεται ένα εκτενές ρεπορτάζ, όπου αποκαλύπτεται πως διευθυντικά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο επικεφαλής είναι ο Σόιμπλε, οργάνωσαν εσωτερική διάλεξη με μοναδικό ομιλητή, τον καθηγητή Χάινς Ρίχτερ. Μάλιστα τα στελέχη αυτά, όπως αναφέρει το περιοδικό στο ρεπορτάζ του, είναι επιφορτισμένα με την παρακολούθηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Θέμα της ομιλίας του κ. Ρίχτερ ήταν: «Η κατοχή της Ελλάδος από τη Γερμανική Βέρμαχτ κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Όμως όπως σημειώνει το "SPIEGEL", η έκπληξη που δοκίμασαν από την πρώτη στιγμή τα ανώτερα αυτά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, ήταν έντονη από τις "αποκαλύψεις" Ρίχτερ, όταν ευθύς εξαρχής του έθεσαν το ερώτημα, αν η Γερμανία οφείλει ακόμη στην Ελλάδα χρήματα από την περίοδο της Κατοχής. Όμως η απάντηση του Ρίχτερ αποτέλεσε μία «έκπληξη» πρώτου μεγέθους όπως ακριβώς την περιγράφει το SPIEGEL: « … οι άνθρωποι του Schäuble έμειναν κατάπληκτοι όταν ο ειδικός για την Ελλάδα Ρίχτερ τους παρουσίασε έναν εντελώς διαφορετικό υπολογισμό.

Ο ιστορικός πιστεύει ότι μπορεί να αποδείξει ότι, όχι μόνο δε χρωστάει η Γερμανία χρήματα στους Έλληνες από την εποχή της κατοχής, αλλά ότι - αν υπάρχει θέμα οφειλών - η Ελλάδα οφείλει από την απελευθέρωση της στη Γερμανία 3000-4000 χρυσές λίρες Αγγλίας», όπως αναφέρεται σε μία δεκασέλιδη πραγματογνωμοσύνη που συνέταξε ο Ρίχτερ, η οποία δημοσιεύεται στο εξειδικευμένο έντυπο "Thetis" το οποίο εκδίδει ο ίδιος». Με άλλα λόγια το Γερμανικό περιοδικό στο θέμα του με τίτλο: «Ανοικτός Λογαριασμός» μας πληροφορεί ούτε λίγο ούτε πολύ ότι τα στελέχη του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αρμόδια για την Ευρωπαϊκή Πολιτική, έχουν πλέον την εικόνα ότι για την Κατοχή της χώρας μας, η Ελλάδα χρωστάει στη Γερμανία και όχι το αντίθετο(!). 

Φυσικά και εδώ γίνεται επίκληση όπως και στην «DIE WELT» στη περίφημη 10σελιδη έκθεση Ρίχτερ, που θα δημοσιευτεί την επόμενη εβδομάδα στο περιοδικό που εκδίδει ο ίδιος με την επωνυμία THETIS (ThemataEllinika Technis kai Istorias). Σημειώνεται, ότι για αυτή την έρευνα ο Γερμανός καθηγητής, υποστηρίζει ότι βρήκε έγγραφα από τα αρχεία των Ναζί και μάλιστα από την τότε Κεντρική Τράπεζα του Ράιχ, που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του. Το εντυπωσιακό είναι, πως φέρεται να υποστηρίζει, ότι ένα από τα επίμαχα αυτά έγγραφα, παρότι είχε «ακατάληπτες σημειώσεις» στα γερμανικά μπόρεσε να το αποκωδικοποιήσει (!). Οφείλουμε να σημειώσουμε πάντως ότι και στο παρελθόν ανάλογες επικλήσεις τέτοιων εγγράφων και σε δημοσιογραφικές έρευνες γερμανών ρεπόρτερ, χαρακτηρίστηκαν ως «ελεγχόμενες» τόσο για θέματα που αφορούσαν την Κατοχή στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες της Κατεχόμενης Ευρώπης, αφού εμφανίζονται τα περισσότερα να έχουν συνταχθεί έως και 5 μέρες πριν την πλήρη κατάρρευση του Ράιχ , από ανώτερα στελέχη στη καταρρέουσα κρατική μηχανή των Ναζί.

Στο δημοσίευμα του SPIEGEL πάντως αίσθηση προκαλεί και η άγνωστη στους περισσότερους στην Ελλάδα πληροφορία, πως το Υπουργείο στο οποίο προΐσταται ο Σόιμπλε, καθορίζοντας εν πολλοίς την οικονομική τύχη των περισσοτέρων λαών της Ε.Ε. και που εδρεύει στο Βερολίνο στην οδό Βίλχελμ (Wilhelmstraße) είναι ένας ιστορικά βεβαρημένος χώρος. Μια αναμνηστική στήλη θυμίζει τη ναζιστική εποχή, όταν ο εθνοσοσιαλιστής στρατάρχης Χέρμαν Γκέρινγκ χρησιμοποιούσε το αφιλόξενο αυτό κτήριο σαν υπουργείο της Γερμανικής Αεροπορία (Λουφτβάφφε)(!).

Η ανάδειξη πάντως και από το SPIEGEL, της υπόθεσης αντεστραμμένα της οφειλής της Γερμανίας στην Ελλάδα για την Κατοχή, με επίκληση σε έρευνα εγγράφων του Ράιχ από τον Ρίχτερ, αποκαλύπτει πλέον ότι ο κ. Ρίχτερ δεν ενδιαφέρεται απλά για την Ιστορία και την αναθεώρηση της, που στη Κρήτη την γευτήκαμε από πρώτο χέρι. Αντίθετα, επικοινωνιακά τουλάχιστον από κορυφαία μέσα ενημέρωσης, ο κ. Ρίχτερ, εμφανίζεται ως πλέον μαχητικός υποστηρικτής όχι απλά της άρνησης των Γερμανικών Οφειλών στην Ελλάδα, αλλά ως ο «επιστήμονας» που θεμελιώνει την απαίτηση αυτή ακριβώς αντίθετα από την Ελλάδα προς την Γερμανία για την αιματοβαμμένη κατάκτηση που υπέστη η πατρίδα μας.

Είναι προφανές πλέον ότι η Γερμανική πλευρά μέσω Ρίχτερ, που κατά τα άλλα την Τετάρτη το βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι δήλωνε ότι η «Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου», επιδίδεται σε μία επικοινωνιακή «καταιγίδα», όταν μάλιστα η Γερμανία καν ένα τέτοιο διάλογο στη βάση της αριθμολογίας των οφειλών, επισήμως ούτε καν τον αγγίζει. Ίσως τώρα, όσο ποτέ άλλοτε η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει στη στρατηγική ανάδειξης και της έκθεσης των γερμανικών ωμοτήτων και της καταστροφής που επέφερε η κατοχή στην πατρίδα μας ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης. Κάτι που τώρα εξηγείται γιατί και στο επίμαχο βιβλίο του ο κ. Ρίχτερ για την Μάχη της Κρήτης, επιχείρησε να το «αμβλύνει» με επιχείρημα την «βρώμικη αντίσταση των Κρητικών», που υποχρέωσε σε σκληρά αντίποινα το «ευγενές» κατά τα άλλα σώμα Αλεξιπτωτιστών της Βέρμαχτ.

http://www.geopolitics.com.gr
thumbnail
About The Author

0 comments